"Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί παραμύθια για πάντα"

Προβολή ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ Τετάρτη 23 Αυγούστου 8.30μ.μ. Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Πιτυός
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 22/08/2023 - 06:33

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 8.30μ.μ., με την ολοκλήρωση του τριήμερου εργαστηρίου κινηματογράφησης προφορικών μαρτυριών από την ύπαιθρο της ορεινής Χίου, με εισηγητή το σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ, η ΚΟΙΝΣΕΠ Πιτυός - Προορισμός παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του "Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί", ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Η προβολή θα γίνει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Πιτυός και ο σκηνοθέτης θα είναι παρών. Στα ελληνικά, με αγγλικούς υπότιτλους.

Διάρκεια 91 λεπτά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

ΣΥΝΟΨΗ

Γιαγιάδες και παππούδες, λαϊκοί παραμυθάδες της ελληνικής υπαίθρου αφηγούνται στον κινηματογραφικό φακό παραμύθια και ιστορίες με τρόπο άμεσο και παραστατικό, με φρεσκάδα και χιούμορ.

Μια ταινία για τους τελευταίους, ίσως, ανθρώπους της αγροτικής ζωής μέσα στους οποίους είναι ακόμα ζωντανός ο απόηχος αιώνων προφορικής αφήγησης. Παραμύθια του κάμπου και των βουνών. Παραμύθια για πάντα.

Ένα ντοκιμαντέρ που το Πανεπιστήμιο ΧΑΡΒΑΡΝΤ των ΗΠΑ συμπεριέλαβε στη συλλογή του με ταινίες από όλο τον κόσμο, ώστε να χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 

myloi_kalikatzaroi_kai_xotika_sta_laika_paramythia.

Σχετικά Άρθρα