ΠΕΣΑΕΝ: Tέταρτο ντοκιμαντέρ της σειράς αφιερωμάτων για τους ναυτικούς αγώνες 1821 - 2021

Παρ, 14/05/2021 - 18:11

Το τέταρτο ντοκιμαντέρ της σειράς αφιερωμάτων που πραγματοποιεί ο Παγχιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού για τους ναυτικούς αγώνες των νησιών μας την περίοδο της επανάστασης του 1821, έχει ήδη ολοκληρωθεί και δίνεται στη δημοσιότητα.

Είναι ένα αφιέρωμα που αναφέρεται στις ψαριανές αγωνίστριες, τη γυναίκα του Κανάρη, τη Δέσποινα, τις ψαριανές σκλάβες και την καπετάνισσα Δόμνα Βισβίζη, που πολέμησε με τον ψαριανό στόλο.

Και πάλι, στο ντοκιμαντέρ αυτό, μεταξύ άλλων, σπουδάστριες των ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών «ναυτολογήθηκαν» με μεγάλη προθυμία στην έρευνα που πραγματοποίησε η κα Βάσω Κριτάκη, που έχει και την επιμέλεια των αφιερωματικής αυτής δράσης της ΠΕΣΑΕΝ, παρουσιάζοντας ντοκουμέντα από τη συμμετοχή στον αγώνα των ψαριανών γυναικών, αλλά και τα δεινά που υπέστησαν. Πολύτιμος συνεργάτης και ο κ. Μπάμπης Κοιλιάρης στην κινηματογράφηση, τεχνική επεξεργασία και μουσική επιμέλεια.

Το τέταρτο μέρος του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του κοινωφελούς ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και του S. LIVANOS-HELLAS.
Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ και όσοι συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για την ευρύτερη δημοσιοποίηση της δράσης μας.

Σχετικά Άρθρα