Ποιητική άμυνα- επίθεση Κώστα Μαρδά

Τετ, 14/07/2021 - 09:02

Εκτός από την εθνική άμυνα, για τον Κώστα Μαρδά υπάρχει και η… ατομική άμυνα - επίθεση μέσω της ποίησης. 

Πρόσφατα εξέδωσε την τρίτη ποιητική του συλλογή με τίτλο - ερωτηματική αναφώνηση «Και τι ειν΄ωρέ ο θάνατος μπρος στην ασυμμετρία; », από τις εκδόσεις Καμπύλη.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του:

Ο Κώστας Μαρδάς γεννήθηκε το 1956 στο χωριό Θολοποτάμι της αγαπημένης του Χίου και έχει επιλέξει να πεθάνει στην… ερωμένη του Αθήνα. 

Κατάγεται από τη μεγάλη γενιά των αγροτών - μεταναστών του '50 στο Μόντρεαλ, όπου έζησε με τους γονείς του τα πρώτα παιδικά του χρόνια.

Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου στα ονειροπαρμένα χρόνια της Μεταπολίτευσης. 

Στην εποχή της αμεριμνησίας , που έφεραν την κάθοδο, εργάσθηκε επί 35 συναπτά έτη στην έντυπη και τηλεοπτική δημοσιογραφία ως κοινοβουλευτικός - πολιτικός συντάκτης (Έθνος, Εικόνες, ΕΡΤ, MEGA, ALPHA, BLUE SKY και αλλού). 

Συγγραφέας πολιτικο- ιστορικών βιβλίων, όχι… ευπώλητων, μεταξύ των οποίων είναι τα «Η Ελλάδα στα δίχτυα των Βάσεων», «Αλέξανδρος Παναγούλης - Πρόβες Θανάτου», «Προ - Ίμια Πολέμου» και άλλα.

Συνεχίζει , όπως αρέσκεται να λέει, ως εθελοντής της ενημέρωσης με έμφαση στη συνειδητοποίηση του τουρκικού κινδύνου, αλλά και του… «ελληνο- ελληνικού» κινδύνου παρορμητισμού.

Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αττικής (υπηρέτησε επί δύο χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία ως εκπαιδευτής νεοσυλλέκτων και στην Σμηναρχία πυραύλων Νίκη).

Μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Έγραψε τους στίχους στα λαϊκά τραγούδια διαμαρτυρίας κατά των δανειστών στο CD «Πατρίδα δανεισμένη» σε μελωδίες  Χρήστου Νικολόπουλο - Μιχάλη Τερζή που ερμηνεύει ο Μανώλης Μητσιάς. Τραγούδια κατά της υποταγής του μνημονίου, που όμως… επικύρωσε ο… υπερήφανος ελληνικός λαός!..

Δανειστών, οι οποίοι, όπως είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Militaire, εξανάγκασαν τις πολιτικές ηγεσίες στην μείωση της αποτρεπτικής μας ικανότητας, καθώς έκοψαν μέσω των μνημονίων τις δαπάνες εξοπλισμών κατά του διαφαινόμενου νέου Αττίλα στο Αιγαίο και στην Κύπρο. 

Με την Καίτη δημιούργησαν Έλενα και Εύα.

Το… στρατηγικό του δόγμα συνοψίζεται στο:

«Γράφω, άρα υπάρχω!..».

Μια ενδεικτική σταχυολόγηση από τα δεκαπεντασύλλαβα  επιγράμματα του: «Πατρίδα μου να σ΄αγαπώ. Μ ΄όλο σου το φαρμάκι!»

«Ο Θάνατος και η ζωή. Δυο φορεμένα ρούχα» .

«Σημαία μου το σώμα της και ιππικό ο νούς μου».

«Ράσα πουλάνε τους Θεούς. Άθεοι τους τιμούνε».

«Γάμοι, βαφτίσια και χαρές/

Κόντρα στις τυραννίες». «Να χαίρεστε τους σκοτωμούς.

«Αν φέρνουν νέα άνθη Απ΄τα πουλιά κι απ΄τα παιδιά».

«Παίρνω το μέγα θάρρος!»

 

Πηγή: Militaire

Σχετικά Άρθρα