Σεργιάνι στα Καρδάμυλα

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 11/10/2021 - 06:29

Ένα υπέροχο σεργιάνι στα Καρδάμυλα δώρισε ο Πολιτιστικός Τομέας Καρδαμύλων της Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων, με οδηγό τον Χρήστο Μιχαλιό στους επισκέπτες του Φυσιολατρικού Περιπατητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χίου "Περιπατείν" την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Προηγήθηκε σύντομη αδελφοποίηση των δύο φορέων για την διαμόρφωση αυτής της όμορφης σχέσης συνεργασίας την οποία μελήθηκαν η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τομέα Δώρα Σαββοπούλου και ο πρόεδρος του "Περιπατείν" Μιχάλης Κλούβας.

Ο περίπατος ξεκίνησε  από την πλατεία Καμπανάρη  συνεχίστηκε στον Αγ.Νικόλα Πριναρίτη (Κρικά)  στην Αγ.Κυριακή, στην Παναγία Υπαπαντή, στον Αγ.Λουκά και στο Εκκλησιαστικό του Μουσείο και στα Σπήλια.

Εκεί ο Δημήτρης Ψωμαδάκης, ο Χρήστος Μιχαλιός και η Δέσποινα Γεμέλου μετάγγισαν στους φιλοξενούμενους στοιχεία από την ιστορία την λαογραφία και την κοινωνική ζωή του τόπου.

Το σεργιάνι ολοκληρώθηκε με γεύμα σε ταβέρνες της περιοχής. Η περιήγηση στα Καρδάμυλα θα ολοκληρωθεί με επόμενο περίπατο στο Μάρμαρο στον προσφυγικό οικισμό στις αρχαιότητες και στην Παναγία Ζώνη.

Οι επισκέπτες ευχαρίστησαν τον Τομέα Πολιτισμού και τους Καρδάμυλιτες  για την υπέροχη περιήγηση και την εκπληκτική φιλοξενία τους.

Για το κέρασμα που δόθηκε στους επισκέπτες ο Πολιτιστικός Τομέας ευχαριστεί τον Μ.Μαυρή την Ρούλα Μπακόλα την Καλλιόπη Παντελάκη και την Βαλεντία Μελιτζάνη.

Σχετικά Άρθρα