Χίος, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Στο επίκεντρο η διάσωση της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς των Μαστιχοχωρίων

Σε ημερίδα που θα γίνει στο Μουσείο Μαστίχας την Κυριακή
Πέμ, 30/11/2017 - 09:41

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος Και Πολιτισμού, η Επιτροπή Χίου και ο Προοδευτικός Όμιλος Καλαμωτής οργανώνουν την Κυριακή, 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι, στο Μουσείο Μαστίχας, ημερίδα με θέμα : "Νέες τεχνολογίες και αρχιτεκτονική κληρονομιά".

Σ' αυτήν θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Φωτογραμμετρικής Αποτύπωσης Αναπτυγμάτων Όψεων Τμήματος της Καλαμωτής και θα ακολουθήσει συζήτηση για τη Διάσωση της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς των Μαστιχοχωρίων.

Σχετικά Άρθρα

ΓΙΑ ΤΟ "16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΥΠΕΡΙΑ 2018"
Δευ, 19/11/2018 - 11:07

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου "ΜΑΣΤΙΧΑ", δια των εκπροσώπων του της Προέδρου Άννας Κλαδιά και της Αντιπροέδρου Άννας Καρυστιανού στο "16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΥΠΕΡΙΑ 2018", που διεξήχθη από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου 2018, στην Αιγιάλη της Αμοργού, με φετινό κεντρικό θέμα «Γαστρονομία - Πολιτισμός & Τουρισμός».

Συμμετείχαν επίσης επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι, ειδικοί αναλυτές και παραγωγοί ντοκιμαντέρ, οι οποίοι παρουσίασαν εισηγήσεις προσανατολισμένες στη γαστρονομία, στον τουρισμό και τον φυσικό πλούτο κάθε περιοχής, ενώ η όλη διοργάνωση διανθίστηκε με εκδηλώσεις χορευτικές, γευστικές δοκιμές, περιπάτους, θεματικές ξεναγήσεις κ.λπ.

Το πλούσιο σε συναισθήματα, ιδέες οράματα, επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις Συνέδριο επί των προαναφερθέντων θεματικών τομέων συνέβαλε στην ανταλλαγή οραμάτων, εμπειριών και πληροφοριών εκατέρωθεν, ενώ και το νησί μας, η Χίος, έτυχε ανάλογης προβολής με ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου μας, Άννας Κλαδιά, η οποία ήταν αφιερωμένη στον γαστρονομικό πλούτο του νησιού μας, στην πολιτιστική παράδοση και τις δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού. Παράλληλα, στο όμορφο νησί της Αμοργού διεξήχθη και το "9ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού", προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη θεματολογία του Συνεδρίου.

Η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου επέστρεψαν με φρέσκες ιδέες και εμπειρίες από τη συμμετοχή τους αυτή, ενώ είχαν παράλληλα την ευκαιρία να συναντήσουν σημαίνοντα πρόσωπα από το χώρο του τουρισμού, τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης, αλλά και να εκπροσωπήσουν το νησί μας με χαρά και υπερηφάνεια. Η προσπάθεια θα έχει και συνέχεια για τα επόμενα χρόνια, καθώς στον προγραμματισμό του ο Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" έχει εντάξει δράσεις που αναδεικνύουν το νησί μας τουριστικά. Θερμές ευχαριστίες εκφράζει ο Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" προς τους ιδιοκτήτες του "Aegialis ΗOTEL & SPA", την οικογένεια Γιαννακοπούλου, για την άψογη φιλοξενία και την επιτυχημένη διοργάνωση, καθώς και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Μαρινάκη (εκδόσεις "Μικρές Κυκλάδες - Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και το Ιόνιο" και "Greek Gastronomy Calendar") για την πολύτιμη βοήθειά της, καθώς και το "ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" για την κάλυψη.