Χίος, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

Συλλογή υλικού για το Ναυτικό Μουσείο Λαγκάδας

1η συνάντηση το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις στις 6.00 μ.μ. στην κοινότητα.
Πέμ, 31/10/2019 - 12:40

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας ''Η Κυδιάντα'' σας προσκαλεί στην πρώτη συνάντηση- δράση για την συλλογή υλικού που θα φιλοξενηθεί στον ''Χώρο Μνήμης της Λαγκαδούσικης Ναυτοσύνης''.
Με λίγα λόγια, για να συνεχίσουμε την αναπαλαίωση του κελιού της Αγίας Ειρήνης θα πρέπει να ξέρουμε πόσα και τι εκθέματα θα έχουμε ούτως ώστε να σχεδιαστεί ο χώρος από την αρχιτέκτονα- μουσειολόγο Ελένη Μπουμπάρη κι έτσι να τοποθετηθούν όλα και σωστά.
Γι' αυτόν το λόγο σας θέλουμε όλους κοντά, ο χώρος αυτός ανήκει σε όλη τη Λαγκάδα, σε όλους μας ανεξαιρέτως.Οι συναντήσεις για την συλλογή και φωτογράφιση των αντικειμένων, είτε αυτά γίνουν δωρεά είτε όχι, είτε πρόκειται για προφορικές ναυτικές ιστορίες θα είναι για τρεις φορές αυστηρά γιατί θα πρέπει να προχωρήσουμε στις εργασίες του κτιρίου. Σας παρακαλούμε να προσκομίσετε ο,τι έχετε απ' αυτά που αναφέρονται στο φυλλάδιο.
Ο Χώρος Μνήμης της Λαγκαδούσικης Ναυτοσύνης είναι η ιστορία μας, είναι οι παππούδες μας, οι γονείς μας, είμαστε εμείς και τα παιδιά.
Σας περιμένουμε το Σάββατο 2/11 στις 6.00μμ στην κοινότητα

Σχετικά Άρθρα

Η Θεατρική Ομάδα Νεοχωρίου "Ρότα"
Πέμ, 14/11/2019 - 14:45

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα, «ΡΟΤΑ», του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Νεοχωρίου, «Άγιος Μηνάς», επιχειρεί μία σπουδή πάνω στη γαλλική, κλασική φάρσα, την οποία θεωρεί καθαρό θέατρο, αφού υπακούει στην αριστοτελική διαπίστωση ότι είναι μίμηση πράξεως και όχι μίμηση ανθρώπων.

Μέσα από τη διδασκαλία των ρόλων, επιχειρείται να κατανοήσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, τον μηχανισμό της φάρσας, στην ουσία το μηχανισμό που φέρνει γέλιο στο θεατή.

Το έργο είναι του πατέρα της γαλλικής φάρσας,

Ζορζ Φεϊντό και συγκεκριμένα το «Ξενοδοχείο Παράδεισος».

Για δεύτερη χρονιά την ευθύνη της ομάδας έχει ο Μανόλης Στάθης.