Συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο υπό το φως της Πανσελήνου

Και ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 28/07/2020 - 13:26

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων του Υπουργείου  Πολιτισμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου σε  αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία στη Χίο, τη νύχτα της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020, με το ολόγιομο φεγγάρι θα πραγματοποιηθεί συναυλία Κλασικής Μουσικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, με το κουαρτέτο εγχόρδων Giocoso String Quartet.

Έχοντας ως βάση του το Βερολίνο, το κουαρτέτο εγχόρδων Giocoso String Quartet ξεκίνησε την πορεία του στη Βιέννη και κατάφερε χάρη στις πολλές και σημαντικές διακρίσεις να περάσει από πολύ νωρίς τα σύνορα της Ευρώπης. Ιδρύθηκε το 2014 από σολίστες που έχουν συγκεντρώσει πλήθος βραβείων και είναι όλοι απόφοιτοι της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσικής Δωματίου (ECMA), γεγονός που τους άνοιξε την πόρτα για σπουδαίες συνεργασίες και εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ. Πλέον το κουαρτέτο αφιερώνει μεγάλο μέρος της δράσης του στο να προσεγγίζει ομάδες κοινού που δεν έχουν πρόσβαση στις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης, όπως ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.
 
Giocoso String Quartet:
Sebastian Caslenau, βιολί | Dorothea Stepp, βιολί | Martha Windhagauer, βιόλα | Alexander Kovalev, τσέλο.
Συμπράττουν οι βιολονίστες Όλγα Holdorff-Μυριαγκού και Φώτης Πέζος.

Επίσης θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα το Βυζαντινό Μουσείο Χίου, το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο και ο Αρχαιολογικός Χώρος Αρχοντίκι Ψαρών.

 

synaylia_sto_arhaiologiko_moyseio_ypo_to_fos_tis_panselinoy

Σχετικά Άρθρα