Θαλία... με γυμναστική, τραγούδι, κέφι και καλή καρδιά!

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 03/10/2019 - 22:25

Με γυμναστική, τραγούδι, ποιήματα, ψαλτική και πολύ νόστιμα εύθυμα σκετσάκια πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Εθελοντικής Ομάδας για την Τρίτη Ηλικία ''ΘΑΛίΑ'', στην ευρύχωρη σάλα της καφετέριας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 6 μ.μ.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου ''ΘΑΛίΑ'' Ελευθερία Λυκοπάντη (η Μαέρστρος της καρδιάς και επί σειρά ετών και ετών Μαέστρος της Χορωδίας Χίου) καλοσώρισε τους ηλικιωμένους που με νεανική διάθεση και ζωντάνια γέμισαν την αίθουσα (μαζί και πολλοί νέοι και παιδιά) και εξήγησε ότι η παρούσα γιορτή τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.

  Στη συνέχεια μαζί με τη Γυμνάστριαψ και με τη συνοδεία ρυθμικής μουσικής υπόκρουσης...παρουσίασαν και έκαναν μαζί με το κοινό που συμμετείχε με κέφι...διάφορες αερόβιες απλές ασκήσεις, που είναι κατάληλλες για ηλικιωμένα άτομα και για ασθενείς, οι οποίες δημιουργούν ευεξία και τονώνουν τον οργανισμό και τη διάθεση.

 Ο Ιεροψάλτης Νίκος Ρωξάνας, και ενεργό μέλος του συλλόγου, έψαλλε έναν υπέροχο Εκκλησιαστικό Βυζαντινό ύμνο με εξαιρετική δεξιοτεχνία και πρόσθεσε θετικά στο ήδη ωραίο κλίμα της εκδήλωσης. 

Το αποκορύφωμα του κεφιού, ήταν τα πολύ ωραία θεατρικά εύθυμα σκετσάκια που ακολούθησαν, τα οποία γράφτηκαν από μέλος του συλλόγου και διαπνέονταν από μία ευφυέστατη και πολύ επιτυχημένη εύστοχη διάθεση αυτοσαρκασμού της τρίτης ηλικίας, που καμιά φορά κρύβει τα χρόνια της και κάνει τη ''μπέμπα'' και καμιά φορά αναπολεί τη νιότη της σαν ονειρώδη τόπο χαράς.

 Όλοι οι πολύ καλοί ερασιτέχνες ηθοποιοί που πέρασαν από τη ''σκηνή'' στο καφέ του Ομηρείου το απόγευμα της Τετάρτης ήταν εξαιρετικοί και υπέροχοι και χάρισαν στο κοινό γέλιο και χαρά που θατα θυμάται για πολύ καιρό...Δραματοποίησαν με επιτυχία και κέφι και πολλά Χιώτικα ανέκδοτα από τα παλιά με γνήσια Χιώτικη ντοπιολαλιά και πολύ χιούμορ.

  Τη χαρά όμως και το κέφι που σκόρπισε η Ιάσμη Χαλλιορή με τα σκέρτσα και τα καμώματά της και την ασυναγώνιστη θεατρική ερμηνεία της...δεν μπορούμε να την περιγράψουμε! Με το πηγαίο ταλέντο της και την καλή της διάθεση, αφού διάβασε κι ένα υπέροχο ποίημα του πατέρα της Κώστα Χαλιορή...ποίημα χιουμοριστικό του έρωτα...έκλεισε τη γιορτή μεταδίδοντας με σαφήνεια το μήνυμα...πως όλο οι επίγειοι θησαυροί μας...είναι η καλή καρδιά!!!

Σχετικά Άρθρα