Θύμησες Κάλαντα και τραγούδια στα Θυμιανά

Δευ, 30/12/2019 - 07:20

Όμορφη ήταν η χτεσινή εκδήλωση στη Φιλόπτωχο με πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας και του αντιδημάρχου. Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος καθώς η παγωνιά ήταν έντονη, αλλά παρ΄ όλα αυτά η προσέλευση ήταν ικανοποιητική.

  Έτσι μέσα από μια τηλεοπτική εκπομπή στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV του 1997, θυμηθήκαμε τον αείμνηστο Δημοσθένη Δασκαλάκη να παίζει και να τραγουδά τον Αγιο Βασίλη του πολέμου. Ακόμα τους Γιάννη Σκανδάλη, Θοδωρή Καββάδα και Γιάννη Τσουμπαριώτη να θυμούνται πώς γιορτάζονταν οι Πρωτοχρονιές κάποια χρόνια πριν, ενώ τραγούδησαν παλιά κάλαντα, είπαν και όμορφα παινέματα και ο ψάλτης του Αϊ Στρατή έψαλε και το ψαλτοτράγουδο «Σπίνος».

   Ακολούθησε ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου που τραγούδησαν τα Χιώτικα και Ικαριώτικα κάλαντα, υπό την διεύθυνση της  Γεωργίας Αποστολίδη και διδασκαλία Μιχάλη Πιλαβά.

   Πλούσιος ο μπουφές που ετοιμάστηκε από τις συζύγους και τις μητέρες των κοινοτικών συμβούλων, ενώ έρευσε και ο οίνος, αφού μοιράστηκαν τα εδέσματα μέσα σε πιατάκια στους παρευρισκόμενους.

   Η εκδήλωση έκλεισε με εξαιρετικό λαϊκό πρόγραμμα από την ερασιτεχνική μουσική ομάδα υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μωραϊτάκη.

   Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μανδάλας και ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Μαμαλής. 

Σχετικά Άρθρα