Την Κυριακή στην Βιβλιοθήκη "Κοραής" η "Δέκα Αλήθειες" της Κ. Κουτουκάκη

Συνέντευξη της συγγραφέως στο Ράδιο "Αλήθεια"
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 27/05/2022 - 15:54
Ηχητικό απόσπασμα: 

Τις «Δέκα Αλήθειες» της θα παρουσιάσει την Κυριακή στη Χίο η συγγραφέας Κατερίνα Κουτουκάκη, που σήμερα το πρωί μίλησε για το βιβλίο της στο Ράδιο «Αλήθεια».

Πρόκειται για το δεύτερο μυθιστόρημά της το οποίο πηγάζει μέσα από τα όσα και η ίδια βιώνει όντας μητέρα ενός 25χρονου κοριτσιού, με αναπηρία.

«Δεν είναι εύκολο να γίνεις παρατηρητής του εαυτού σου», σχολίασε,  και πρόσθεσε ότι  θέλει μέσα από το βιβλίο να μιλήσει για ένα κοινωνικό πρόβλημα, φωτίζοντας πτυχές που αφορούν τις σχέσεις των ανθρώπων, στο περιβάλλον των οποίων υπάρχει ένα άτομο με αναπηρία.

«Ορισμένες φορές η αλήθεια, όπως τη λέω, είναι ωμή, σοκαριστική, για όσους δεν έχουν ζήσει και δε γνωρίζουν τι συμβαίνει σ’αυτές τις περιπτώσεις», τόνισε η κα Κουτουκάκη η οποία πριν ξεκινήσει το γράψιμο του βιβλίου το «δούλεψε», όπως είπε, δύο χρόνια στο μυαλό της. 

Μίλησε ακόμα για την απόλυτη αγάπη της μάνας στο παιδί με αναπηρία, από το οποίο δεν έχει να περιμένει τίποτα και που λειτουργεί γι'αυτό ως ένας μικρός θεός που έχει κληθεί να αναθρέψει έναν άγγελο! 

Όλο αυτό το "ταξίδι", που περνάει μέσα από τη βάσανο της αυτογνωσίας, μόνο εύκολο δεν είναι για τη γυναίκα - ηρωίδα, που μπορεί να φτάσει στο απόλυτο μηδέν, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να βρει τη δύναμη, όχι μόνο να αντέξει, αλλά να κάνει την υπέρβαση για ό,τι καλύτερο.

Η συγγραφέας αναφέρθηκε στη σχέση της με τη Χίο, κάνοντας λόγο για «κάρμα». Από εδώ πέρασαν, αφού έφυγαν από τη Μικρασία, πρόγονοί της, εδώ υπάρχουν ακόμα μέλη της πατρικής της οικογένειας.

«Νιώθω ότι εδώ είναι πατρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι «Δέκα Αλήθειες», των εκδόσεων Λιβάνη, θα παρουσιαστούν στη Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», την Κυριακή στις 6.30 μ.μ.

Θα µιλήσουν:

Σωτήρης Παραδείσης, Διευθυντής Γυµνασίου Βολισσού,

Μαριάννα Πελαντή, Δασκάλα, Κριτικός Λογοτεχνίας,

Καίτη Σαρρή, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής.

Συντονίζει και αφηγείται η Μαρία Φαφαλιού.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν µουσικά η Γιάννα Φαφαλιού, τραγούδι, και ο Παντελής Καβύρης, κιθάρα.

Σχετικά Άρθρα