Τοιχογραφία με νόημα και χρώμα στο Πετροκάραβο!

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 30/11/2022 - 14:28

Μια πολύ όμορφη και ιδιαιτέρως συμβολική τοιχογραφια στον Βροντάδο, στολίζει το κάποτε ψυχρό τοιχίο απέναντι από το πετροκάραβο.

Το γεγονός γνωστοποιεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου και πρόεδρος της επετειακής επιτροπής για τις σφαγές στη Χίο το 1822, Παύλος Καλογεράκης, ο οποίος σε ανάρτησή του σημειώνει:

"Η ιδέα ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο μαζί με τον προγραμματισμό για την επετειακή Τοιχογραφία στην οδό Κοραή, απέναντι απο την Βιβλιοθήκη. Όμως, διάφορες δυσκολίες μας καθυστέρησαν παρά την επιθυμία της Επετειακής Επιτροπής του Δήμου.

Οι συμβολισμοί της Τοιχογραφίας την οποία επιλέξαμε μεταξύ διαφόρων προτάσεων, πολλοί και βαθείς. Πρώτο από όλα η ΔΟΞΑ! Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Μετά ο Ύμνος στην ηρωική δράση των μπουρλοτιέριδων! Επίσης, η Ναυτοσύνη του Βροντάδου αλλά και όλου του Νησιού με τους ναυτικούς στυλοβάτες της οικονομίας!

Ταυτόχρονα, οι χρωματισμοί αναδεικνύουν δυναμισμό αλλά και αισιοδοξία !

Περάσετε να την δείτε!! Όχι οδηγώντας αλλά σταθμεύοντας απέναντι!!!

Ευχαριστώ θερμά από καρδιάς για την τέλεια δουλειά τους με το υπέροχο αποτέλεσμα τους καλλιτέχνες ζωγράφους Πάρη Ξηνταριανό και Μιχάλη Κοπριτέλλη, όπως επίσης και υπαλληλους του Δήμου και ιδίως συνεργάτες στο Γραφείο μου, που συνέβαλαν στην προώθηση των αναγκαίων διαδικασιών.

Πέραν των παραπάνω επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι νοιώθω πολύ ικανοποιημένος που συνέβαλα ώστε μέσω της δημιουργίας και των τοιχογραφιών να καταδεικνύεται το πόσο πολύ μπορούμε να βελτιώσουμε όλοι μας την αισθητική του δημόσιου χώρου...".

Σχετικά Άρθρα