Χίος, Τρίτη 19 Μαρτίου

Τρία νέα τμήματα στην Χορωδία Χίου

Πέμ, 13/09/2018 - 18:05

Ακάθεκτη με τρία νέα τμήματα για νέους συνεχίζει και φέτος η Χορωδία Χίου, με βάση το παρακάτω πρόγραμμα που κοινοποίησε η Μαέστρος Αγγέλα Τσιμπιρλού.

Α. Τμήμα- Junior Χορωδία Χίου:Απευθύνεται σε παιδιά από Α’ έως και Δ’ Δημοτικούφέρνοντάς τα σε μια πρώτη επαφή με τη Χορωδία Χίου. Στόχος η μουσική καλλιέργεια των μαθητών με τα κατάλληλα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα που τους βοηθούν  να ανακαλύψουν τη μουσική και το τραγούδι και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τουςμέσα από την κίνηση του σώματος και την δραματουργία. Θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη 16.00-17.00 υπό την διδασκαλία της Ασπασίας Τσαγκάτου.

Β. Τμήμα- Παιδική Χορωδία Χίου: Απευθύνεται σε παιδιά από Ε’ Δημοτικού έως και Α’ Γυμνασίου.Διδάσκονται τη σωστή τεχνική αναπνοής και τοποθέτησης της φωνής. Φωνητικές και Σωματικές Ασκήσεις καθώς και βασικές αρχές της Θεωρίας διδάσκονται μέσα από Χορωδιακό τραγούδι.Στόχος μας οι μαθητές να εξελίξουν τη μουσική τους παιδεία μέσα από τη μουσική, και επιπλέον να κοινωνικοποιηθούν και  να συμμετέχουν σε σημαντικές εκδηλώσεις της Παιδικής Χορωδίας. Θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα 17.45-19.00 υπό την διδασκαλία της Αγγέλας Τσιμπιρλού. Οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Δευτέρα 24.09  και ώρα 17.45 στην αίθουσα Διδασκαλίας.

Γ. Τμήμα- Εφηβική Χορωδία Χίου: Απευθύνεται σε εφήβους από Β’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου καθώς και Φοιτητές. Στόχος εκτός από την σωστή τεχνική αναπνοής και την εξέλιξη των φωνητικών ασκήσεων είναι η σωστή ανάγνωση παρτιτούρας και η εξέλιξη αυτής - primavista.  Όλα αυτά θα αποτελέσουν την βάση για συμμετοχή σε Χορωδίες πολυφωνικές ιδιαιτέρων απαιτήσεων. (Όσοι έχουν σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο και το επιθυμούν θα μπορούν να συμμετέχουν και στην Χορωδία Χίου). Θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 19.45 -21.00 υπό την διδασκαλία της Αγγέλας Τσιμπιρλού. Οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Τετάρτη 26.09 και ώρα 19.45 στην αίθουσα Διδασκαλίας.

Παράλληλα με τα τρία νέα αυτά τμήματα, η Χορωδία Χίου αλλά και το Σολιστικό Τμήμα της συνεχίζουν τη αδιάλειπτη λειτουργία τους ως ακολούθως:

Σολιστικό Τμήμα Χορωδίας Χίου: Απευθύνεται σε επαγγελματίες τραγουδιστές, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς, χορωδούς με μεγάλη πείρα στο τραγούδι όπως επίσης και σε μέλη από το Γ΄ Τμήμα που έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερη πρόοδο, υπό την διδασκαλία της αρχιμουσικού Αγγέλας Τσιμπιρλού. Η Χορωδία θα πραγματοποιεί τις πρόβες της κάθε Δευτέρα 21.00-22.00. Το Σολιστικό Τμήμα της Χορωδίας Χίου παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη συναυλία«Πανσέληνη Μαγική Νύχτα» της 21ης Ιουλίου στο Θέατρο των Καρδαμύλων. Τα νέα μέλη αυτής θα περάσουν απόακρόαση (audition) την Δευτέρα 24. 09 και ώρα 21.00 στην αίθουσα Διδασκαλίας στην Περιηγητική.

 Χορωδία Χίου: Συμμετέχουν όσοι είναι ήδη μέλη της καθώς επίσης και όλο το Σολιστικό Τμήμα, υπό την διδασκαλία της Αγγέλας Τσιμπιρλού. Η Χορωδία πραγματοποιεί τις πρόβες της κάθε Δευτέρα 19.00- 21.00. Υποψήφια νέα μέλη θα περάσουν απόακρόαση (audition) την Δευτέρα 24. 09 και ώρα 19.00 στην αίθουσα Διδασκαλίαςστην Περιηγητική Λέσχη.

Τέλος όσοι θα ήθελαν να αποτελέσουν μέλη Κλασικής Ορχήστρας μπορούν να δηλώσουν το μουσικό τους όργανο και να στείλουν ένα Βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία στο ακόλουθο mail –atsimpirlou@yahoo.com. H δημιουργία Κλασικής Ορχήστρας υπό την Μπαγκέτα της αρχιμουσικού Αγγέλας Τσιμπιρλού είναι ο επόμενος στόχος της Χορωδίας Χίου!

 

Το κόστος εγγραφής ανέρχεται στα 30 ευρώ και τα δίδακτρα 10 ευρώ το μήνα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/03/2019 - 16:15

Οπως ενημερώνει ο  Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" στα πλαίσια των στόχων του που είναι η διατήρηση και η προώθηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Χίου, αποδέχθηκε με χαρά πρόσκληση της ομάδας έκδοσης και τουρισμού ARAB WORLD TOURS του τουριστικού οδηγού "101 THINGS TO SEE & DO IN CHIOS" (101 ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ & ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΟ), να ταξιδέψει στο εξωτικό Μπαχρέιν τη χώρα των μαργαριταριων.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης εκεί θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει προϊόντα με μαστίχα από τα Mastiha Shop - Mediterra SA & Kottatis products, Χιώτικες παραδοσιακές στολές προσφορά του Μορφωτικού συνδέσμου Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη "ο Φάρος", μουσικές επιλογές Γιώργος

Ζηρριάς (Υπεύθυνος χορευτικής ομάδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/ Τοπικής Διοίκησης Χίου (International Police Association) και παράλληλα θα διανείμει φυλλάδια τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

 

Ο Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" θα εκπροσωπηθεί από την Πρόεδρο  Άννα Κλαδιά και ένα μέλος.

Θερμές ευχαριστίες στις αεροπορικές εταιρείες AEGEAN AIRLINES & GULF AIR (GOLD STAR

AVIATION)