Ύμνοι του Πάσχα από την χορωδία "Λύρικα"

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 28/04/2021 - 15:12

Είναι η πρώτη φορά που μέσα σε αυτά τα σχεδόν 1000 χρόνια από την ίδρυση του Ιστορικού μοναστηριού της Νέας Μονής Χίου, που θα ακουστούν τα Εγκώμια από μια Πολυφωνική Χορωδία, ανέφερε η μαέστρος της νεοσύστατης χορωδίας Χίου «Λύρικα», Αγγέλα Τσιμπιρλού, παρουσιάζοντας την βιντεοσκόπηση των ύμνων του Πάσχα.

Την Χορωδία Χίος Λύρικα, η οποία δημιουργήθηκε σχεδόν πριν από 4 Μήνες, έχει στόχο την εξοικείωση των Χορωδών με διάφορες μορφές Τέχνης.

Η Φιλοσοφία και καινοτομία της Chioslyrikarts είναι να ενώνει διαφόρων ειδών Τέχνες, να δίνει ερεθίσματα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, να δημιουργεί νέους στόχους, να θεραπεύει το μυαλό και την ψυχή μέσα από την ανακάλυψη των μοναδικών μας ικανοτήτων.

Το spot αποτελεί την περιγραφή του Ελληνικού Πάσχα και της Άνοιξης μέσα από εικόνες της Χίου οι οποίες αναδεικνύουν τις ομορφιές του τόπου μας. Το Ντοκιμαντέρ το οποίο θα μεταδοθεί τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, έχει βιντεοσκοπηθεί στο καθολικό του Ιερού Ναού της Νέας Μονής, παρουσιάζοντας τα μοναδικά της ψηφιδωτά, τον μυσταγωγικό ήχο από το Τάλαντο και τον Ιερέα ο οποίος καλεί τους πιστούς να ακούσουν τους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.

Η Χίος Λύρικα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της με τον Εθνικό Ύμνο, ο οποίος ακούγεται μέσα στο καθολικό της Ιεράς Μονής Χίου, στο οποίο έχουν μαρτυρήσει μοναχοί και γυναικόπαιδα, κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας -εις μνήμη όλων αυτών-, τιμώντας παράλληλα τα 200 χρόνια από την κήρυξη του Απελευθερωτικού αγώνα!

 

 

 

 

umnoi_toy_pasha_sto_istoriko_monastiri_tis_neas_monis

Σχετικά Άρθρα