«Υπάρχει» ο Στέλιος Καζαντζίδης

Κατάμεστη η κεντρική πλατεία στην συναυλία του Δήμου Χίου, με τον Δημήτρη Λιούντρη
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 06/09/2023 - 06:38

Υπάρχω μέσ' στα μάτια σου που κλαίνε, μέσ' στα χείλη σου που καίνε και θα υπάρχω στα τραγούδια που θ' ακούς.

Όταν έγραψε αυτούς τους στίχους ο Πυθαγόρας, προφανώς ήξερε ότι όχι μόνο σήμερα 22 χρόνια μετά την ημερομηνία (14/9/01) που σίγησε για πάντα η ωραιότερη φωνή, που ανά τους αιώνες γέννησε τούτο το Έθνος, αλλά πάντα, αεί, τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, θα δονούν ψυχές, θα διεγείρουν συναισθήματα, θα μιλούν απευθείας στην καρδιά των Ελλήνων.

Κάτι τέτοιο ζήσαμε το βράδυ της Τρίτης 5/9/23 που ο Δήμος Χίου μας χάρισε μια ανεπανάληπτη συναυλία με τραγούδια του Αθάνατου Στέλιου Καζαντζίδη, με τον ταλαντούχο Δημήτρη Λιούντρη, που για δύο ώρες, μόνος του, ασταμάτητα τραγουδούσε μαζί με τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας, που είχαν κατακλύσει την πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Ξεχωριστή στιγμή όταν ο Δημήτρης Λιούντρης κάλεσε τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, που απέδωσε τέλεια ένα από τα τραγούδια του Θεού του ελληνικού τραγουδιού.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου, που συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, στη γνωστή φιλοσοφία παρουσίασης και ενίσχυσης των ντόπιων καλλιτεχνών και όχι της πεπατημένης με τις «αρπαχτές» με τις αθηναϊκές φίρμες.

synaylia_-_afieroma_sto_stelio_kazantzidi_apo_to_dimo_hioy

Ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, τραγουδά το "Βραδιάζει"

Σχετικά Άρθρα