Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Το WhatsApp δεν είναι πλέον διαθέσιμο σε εκατομμύρια smartphones

Τρί, 04/02/2020 - 21:03

H πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων του WhatsApp ανακοίνωσε ότι δεν υποστηρίζει πλέον ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πλατφόρμα, η οποία ανήκει στο Facebook, έκανε γνωστό ότι σταματά να είναι διαθέσιμη σε μια σειρά από παλαιότερες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων που εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια εκατομμυρίων καταναλωτών σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μπορεί να βρει κανείς στον επίσημο δικτυακό τόπο του WhatsApp υποστηρίζονται τα iPhone που τρέχουν iOS 9 και ανώτερο, καθώς και τα Android Phones που έχουν την έκδοση 4.0.3 του λειτουργικού και πάνω. Ταυτόχρονα, εδώ και ένα δίμηνο περίπου έχει σταματήσει να λειτουργεί η εφαρμογή και σε όσα κινητά φέρουν τα Windows στη θέση του λειτουργικού συστήματος.

Αναφορικά με τα δεδομένα του Android οικοσυστήματος, θα περίμενε κανείς ότι η είδηση αυτή δεν αφορά σε μεγάλο πλήθος συσκευών, κάτι που τελικά δεν ισχύει, αφού τα νούμερα πιστοποιούν ότι μέχρι και τον Μάιο του 2019, 75 εκατομμύρια ενεργές συσκευές στον πλανήτη είχαν μία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, παλαιότερης του Gingerbread 2.3.7. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Digital Trends, η Apple αποφεύγει να δώσει στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των συσκευών της που χρησιμοποιούν κάποια παλαιότερη έκδοση του iOS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι παλαιότερων συσκευών δεν έχουν πάντοτε τη δυνατότητα της αναβάθμισης του λειτουργικού τους συστήματος, επομένως, εάν η χρήση του WhatsApp είναι στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ για την mobile καθημερινότητά τους, θα πρέπει να προβούν στην αγορά μίας νέας συσκευής που να υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές και τις ανάλογες υπηρεσίες.

Το WhatsApp από την πλευρά του σημειώνει ότι η χρήση μίας πρόσφατης έκδοσης ενός λειτουργικού συστήματος αποτελεί εχέγγυο ασφάλειας στον διαδικτυακό κόσμο, ο οποίος είναι γεμάτος με απειλές. Αξίζει να τονιστεί ότι η λήξη υποστήριξης των παλαιότερων λειτουργικών συστημάτων από το WhatsApp είναι γνωστή από τις αρχές του 2017.

 

Κυρ, 23/02/2020 - 07:50

Η Huawei, εταιρεία που τάραξε τα νερά στον χώρο των smartphones τα προηγούμενα χρόνια, επεκτείνει την προϊοντική της γκάμα στην ελληνική αγορά δίνοντας νέες ολοκληρωμένες λύσεις, αυτή τη φορά στον κλάδο των φορητών υπολογιστών.

Τα μοντέλα που θα λανσαριστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι τα MateBook D14 και MateBook D15 από τη σειρά MateBook D της Huawei, τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα διατίθενται σε τιμές «ιδιαίτερα ελκυστικές, σε σχέση με τα όσα προσφέρουν στον τελικό χρήστη».

Γενικά, η σειρά MateBook D αποτελείται από μοντέλα όμορφου σχεδιασμού, κορυφαίων προδιαγραφών και εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής. Πιο αναλυτικά, χαρακτηριστικά σημεία των μοντέλων της σειράς MateBook D είναι η μέγιστη δυνατή φορητότητα, οι πολύ καλές επιδόσεις, οι εντυπωσιακές οθόνες με σχεδόν ανύπαρκτα bezel ενώ, μέσω της λειτουργίας Huawei Share OneHop, δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να συνδέει με ένα άγγιγμα το smartphone με το laptop για να δουλεύει σε ένα περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον σχεδιασμό των φορητών υπολογιστών η Huawei αξιοποίησε την τεχνογνωσία της στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της κατασκευής smartphones. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Huawei με τα smartphones και τα laptops της, να καλύπτει όλες τις καθημερινές ανάγκες του καταναλωτή, προσφέροντάς του αυτό που θα χαρακτηρίζαμε «ολιστική εμπειρία συνδεσιμότητας», καθώς ο χρήστης μπορεί να συνδέει τις δύο συσκευές με ένα άγγιγμα και να δουλεύει σε ένα περιβάλλον εύκολα, άνετα και γρήγορα, να περνά αρχεία από τη μία συσκευή στην άλλη, να βλέπει τα περιεχόμενα που έχει αποθηκευμένα στο κινητό του απευθείας στον υπολογιστή του ή να χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και άλλες περιφερειακές συσκευές για να χειρίζεται το smartphone του.

Απώτερος σκοπός όλων αυτών είναι η εμπειρία χρήσης μιας συσκευής, οποιασδήποτε κατηγορίας, να γίνεται ολοένα και πιο απολαυστική ενώ ταυτόχρονα θα κάνει την καθημερινότητα του χρήστη πιο εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική.

Αυτό που μένει να ανακοινωθεί επίσημα είναι πότε τα MateBook D14 και MateBook D15 της Huawei θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και σε ποιες τιμές. Βέβαια, επειδή η Huawei κατά το πρόσφατο παρελθόν μας έχει συνηθίσει και σε προσφορές που προκαλούν αίσθηση δεν αποκλείεται και αυτή την φορά να δούμε κάτι αντίστοιχο.