Από την φωτιά σε φορτηγό στον καπ. Σταμάτης έως τον… καυγά για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες

Τετ, 06/12/2023 - 06:36

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_35_-_291123

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΧΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ εκπομπή 35 29/4/23

Στο 2001 και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Μηνά συνεδριάζει με αντικείμενο τον προϋπολογισμό του 2001. Διαμαντής Σκουλούδης και Γιάννης Παντελάρας διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Στην ίδια χρονιά και μια ώρα από τον απόπλου του για την Σάμο, εκδηλώνεται πυρκαγιά σε ένα φορτηγό με πλαστικά στο πλοίο καπ. Σταμάτης. Σβήστηκε από το πλήρωμα, αλλά οι επιβάτες του, μεταξύ των οποίων και μαθητές ενός Σχολείου της Σάμου, που επέστρεφαν από Σχολική εκδρομή, φόρεσαν… σωσίβια.

Στην επιστροφή οι επιβάτες μιλούν για την εμπειρία τους. Καπετάνιος του πλοίου που μιλάει επίσης ήταν ο Μαν. Παντελάρας. Λιμενάρχης ήταν ο Γ. Σκανδάλης.

Στο 2001 πάντα και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου αείμνηστος Κωσταντίνος Μάριος Ξύδας δίνει συνέντευξη με αφορμή το ανέβασμα του έργου του Νίκου Γιαλούρη «Ο ήλιος και το φεγγάρι». Δίπλα του διακρίνεται ο μεγάλος Χιώτης συγγραφέας και χαράκτης.

Την ίδια χρονιά ξεσπάει καυγάς μεταξύ των Διευθυντών δύο Λυκείων για την στέγαση Σχολικής Βιβλιοθήκης. Νίκος Μπορμπαντωνάκης και Τ. Καλογερά καταθέτουν τα επιχειρήματα τους.

2001 πάντα και οι Φυσικοί της Χίου δίνουν συνέντευξη με αφορμή την διοργάνωση στην Χίο του 9ου Πανελλήνιου Συνέδριο Φυσικής.

Η εκπομπή τελειώνει με απόσπασμα από παράσταση κουκλοθέατρου με έργο της Φρόσως Χατόγλου.

Πρόσφατα βίντεο