Από τις ουρές φορολογικών δηλώσεων έως το τουρνουά βόλεϊ γυναικών του 2001

Σάβ, 21/10/2023 - 12:12

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_29_-_181023

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΧΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΠΙΣΟΔΙΟ 29 18/10/23

 

Στο 29ο επεισόδιο της εκπομπής μας και βρισκόμαστε στο μακρινό 2001 όπου εφαρμόζεται για πρώτη φορά το πρόγραμμα TAXIS και με… τάξη ομολογουμένως δεκάδες πολίτες μπαίνουν υπομονετικά στην ουρά περιμένοντας να καταθέσει την φορολογική του δήλωση.

Μιλάει πολύς κόσμος στην Χρ. Ψυλλή, ενώ το ίδιο κάνει και ο Οικονομικός Έφορος Μανώλης Κισσάνης, που επισημαίνει ότι η υπηρεσία του έπρεπε να έχει 60 υπαλλήλους και έχει 40!

Λεπτομέρεια. Στους χώρους της Εφορίας βλέπει κανείς δεκάδες πρόσωπα καθώς και υπαλλήλους που απαρτίζουν την ΔΟΥ Χίου, όπου σύμφωνα με ομολογία στο ρεπορτάζ οι υπολογιστές στην υπηρεσία είναι ΤΡΕΙΣ!!!

Την ίδια χρονιά τον Μάϊο μήνα ο Λέων Αλλάτιος πραγματοποιεί εκδήλωση παραδοσιακών χορών στο Ομήρειο. Εμφανίζεται η Χορωδία του, υπάρχουν μέλη της που δεν ζούν πλέον καθώς και το παιδικό χορευτικό του τμήμα. Τα τότε παιδιά προφανώς σήμερα είναι λίγο… μεγαλύτερα.

Ενδιαφέρον έχει ότι ανάμεσα στους μουσικούς Ζερβούδη, βιολί, Καραολάνη, κρουστά εμφανίζεται ο μουσικός από το Βουνό Λουλούδης, που παίζει κανονάκι. Επίσης έφηβη τότε εμφανίζεται στο τραγούδι η κόρη του Σάκη Πιπίδη.

Το 2001 πάντα και στο 4ο Γυμνάσιο διοργανώνεται έκθεση εικαστικών έργων καθώς και έργων τεχνολογίας των μαθητών. Μιλούν στην Χριστίνα Ψυλλή δεκάδες μαθητές, που σήμερα είναι περίπου στην ηλικία των 45 χρόνων!

Στο Ομήρειο την ίδια περίοδο ο Σύλλογος Μηχανικών διοργανώνει Ημερίδα για την χρήση αντλιών και μιλάει στους ελάχιστους Μηχανικούς που ανταποκρίνονται εκπρόσωπος της Εταιρείας Δράκος – Πολέμης. Για την ίδια την Ημερίδα εκ μέρους του Συλλόγου μιλάει στην Χριστίνα Ψυλλή ο Μανώλης Κράκαρης. Εκεί γίνεται για πρώτη φορά αναφορά για την χρήση αντλιών για το πότισμα του Κάμπου από τα επεξεργασμένα νερά των λυμάτων του Βιολογικού, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Η εκπομπή κλείνει με αναφορά στο Τουρνουά Βόλεϊ γυναικών, για την άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία, που διεξάγεται στο Κλειστό. Μιλούν ο Πρόεδρος του ΦΟΚαμποχώρων Χαρ. Κουτσουράδης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού άθλησης του Δήμου Χίου Γιώργος Κερμπάτσος, ο προπονητής του ΦΟΚ Παναγιώτης Νικήτας και ο Νομάρχης Γιώργης Καλουτάς.

Λεπτομέρεια. Στο τουρνουά γίνεται ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου και δεν ψάλλει κανείς κάτι που καθιερώνει μετά ο τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

 

Πρόσφατα βίντεο