2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου: Με αυστηρά μέτρα ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

Δευ, 14/09/2020 - 19:33

2o_dimotiko_sholeio_hioy_me_aystira_metra_o_kathieromenos_agiasmos_gia_ti_nea_sholiki_hronia

Με ένα διαφορετικό, από τα προηγούμενα χρόνια αγιασμό, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καθώς τα μέτρα για την διασπορά του κορωνοϊού, θα αφήσουν, όπως όλα δείχνουν, το αποτύπωμα τους στο σχολικό έτος 2020-2021. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και οι μαθητές φορώντας τις μάσκες τους, μπήκαν στις σχολικές αίθουσες ενώ οι γονείς και κηδεμόνες παρέμειναν έξω από τα σχολεία.

Τόσο σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το αυστηρό πρωτόκολλο τηρήθηκε, με τους εκπαιδευτικούς να τονίζουν ότι ήδη από τον Ιούνιο οι μαθητές ήταν εξοικειωμένοι με τα μέτρα, καθώς όλα -πλην της χρήσης μάσκας- ήταν σε εφαρμογή και κατά την λήξη του περασμένου σχολικού έτους.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, στην τελετή του αγιασμού παρέστησαν στον αύλειο χώρο μόνο τα πρωτάκια, ενώ όλοι οι άλλοι μαθητές μπήκαν στις τάξεις με τον ιερέα να πραγματοποιεί αγιασμό σε κάθε μια ξεχωριστά.

Από την πλευρά τους οι γονείς, που συνόδευαν τα παιδιά στο σχολείο, τόνισαν στην τηλεόραση της «Αλήθειας», ότι ήδη από το σπίτι έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωση για την χρήση της μάσκας αλλά και την τήρηση όλων των κανόνων που το υγειονομικό πρωτόκολλο επιβάλει. Κοινό σημείο στις δηλώσεις των γονέων η ανησυχία για τυχόν εμφάνιση κρούσματος στο σχολείο και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν, καθώς όπως ανέφεραν, η πιθανή διακοπή του σχολικού έτους θα ανέτρεπε την καθημερινότητα όλης της οικογένειας.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο