37 χρόνια ζωής της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ

Δευ, 08/01/2024 - 15:09

37_hronia_zois_tis_efimeridas_alitheia

Συμπληρώθηκαν σήμερα 8/1/2024, 37 χρόνια ζωής της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ, που το πρώτο φύλλο της κυκλοφόρησε στις 8/1/1987.

Με αφορμή αυτή την επέτειο σημειώνονται σήμερα στην εφημερίδα πρωτοσέλιδα. Και να που συμπληρώθηκαν 37 χρόνια ζωής. Για ένα έντυπο είναι πολλά αλλά και… λίγα. Έτσι είναι η ζωή ασταμάτητη, υπάρχει με εμάς αλλά και χωρίς εμάς. Κανείς δεν είναι αιώνιος, καμιά φορά τα έντυπα όμως είναι.

Έχουμε εφημερίδες στη χώρα μας που έχουν ξεπεράσει το νούμερο αυτό, άλλες που το πλησιάζουν, η ΑΛΗΘΕΙΑ βρίσκεται πριν από τη μέση ενός αιώνα.

Ανεξαρτήτως χρόνων πάντως η σημασία μπορεί να μην είναι μόνο χρονική και αυτό με την ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της. Όσων χρόνων και να είναι, όσο και να έφτασε, υπήρξε πάντα όχι μόνο πηγή ειδήσεων αλλά παράλληλα και πηγή ζωντάνιας και διεκδίκησης.

Οι παλιοί μπορεί να θυμούνται, οι νέοι αν ψάξουν θα μάθουν. Υπάρχει ένα κεφάλαιο ενημέρωσης προ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ένα μετά. Με την ΑΛΗΘΕΙΑ ο Τύπος στο νησί μας δεν άλλαξε σελίδα, άλλαξε εποχή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά της και επίτευγμά μας, όλων όσοι εργάζονται γι’ αυτό το έντυπο αποτέλεσμα 37 χρόνια τώρα. Χρόνια πολλά ΑΛΗΘΕΙΑ. Και στα εκατό!

Πρόσφατα βίντεο