40 προσφυγάκια σε 5 Σχολεία

Παρ, 12/10/2018 - 20:12

40_prosfygopoyla_stis_d_y_e_p_5_dim_sholeion_hioy

Ο αριθμός των 40 παιδιών, από την ηλικία των 6 έως 12 ετών, θα παρακολουθήσουν τις τάξεις Δ.Υ.Ε.Π. που θα λειτουργήσουν στο 2ο δημοτικό σχολείο Χίου, στο 4ο δημοτικό σχολείο Χίου, στο 5ο δημοτικό σχολείο Χίου, στο 11ο δημοτικό σχολείο Χίου και τέλος στο δημοτικό σχολείο του Κάμπου.  

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι, στα 4 από τα 5 σχολεία (για τεχνικούς λόγους στο 11ο θα ξεκινήσει την Τρίτη).

Όπως είπε στην «Αλήθεια» ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, τα υπόλοιπα παιδιά που είναι στην ΒΙΑΛ, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί οι βασικές προϋποθέσεις που αφορούν τον εμβολιασμό, τα βιβλιάρια υγείας και να υπάρξει η συναίνεση των γονέων τους.

Θυμίζουμε ότι πριν από μια εβδομάδα ο αριθμός για τα παιδιά δημοτικού στις Δ.Υ.Ε.Π. έφτανε τα 50, υπήρξε όμως μείωση, γιατί όπως είπε ο κ.Κελεπερτζής, έγιναν οι μετακινήσεις στην ενδοχώρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα, Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου έξω από το Κ.Υ.Τ., που βρίσκεται στην πρώην ΒΙΑΛ, οι διευθυντές των σχολείων που θα υποδεχθούν τα προσφυγάκια, τα οπόια προέρχονται κυρίως από τις χώρες Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν, ενημέρωσαν τους γονείς, με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας να επισημαίνει ότι τα παιδιά, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από εμπόλεμη περιοχή, πάνε για πρώτη φορά στο σχολείο και όπως είναι αναμενόμενο έχουν το άγχος ή τον φόβο που έχουν τα παιδιά  πριν έρθουν σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον, πόσο μάλλον όταν αυτή η επαφή γίνεται και σ' έναν ξένο τόπο.

Δ.Υ.Ε.Π. θα λειτουργήσει, με ευθύνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και στο 3ο Γυμνάσιο.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο