5 Δάσκαλοι για 145 προσφυγάκια

Παρ, 28/09/2018 - 21:12

stin_teliki_eytheia_gia_tin_ekpaideysi_145_prosfygopaidon_se_5_dimotika

Στην ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί το Υπουργείο Παιδείας επαφίεται η λειτουργία των δομών υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων στη Χίο, με το Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδη Κελεπερτζή, να αναφέρει ότι προκειμένου να λειτουργήσουν τα ειδικά τμήματα μετά το μεσημέρι στα 2ο, 4ο,5ο, 11ο δημοτικά σχολεία Χίου και στο δημοτικό σχολείο του Κάμπου, θα χρειαστεί να τοποθετηθούν 5 επιπλέον δάσκαλοι, ενώ θα στελεχωθούν και με άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών (αγγλικής γλώσσας, γυμναστές, πληροφορικής και καλλιτεχνικών).

Ήδη, όπως είπε ο κ. Κελεπερτζής, το αίτημα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες έχει σταλεί στο υπουργείο, ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από μόνιμη εκπαιδευτικό να προσφέρει τις υπηρεσίες της εκεί, ενώ στα πλαίσια της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών είχε ζητηθεί από υποψήφιους να δηλώσουν αν επιθυμούν να διδάξουν σε ΔΥΕΠ, οπότε υπάρχει η "δεξαμενή" ενδιαφερομένων δασκάλων, απ' όπου το υπουργείο μπορεί να κάνει τις προσλήψεις.

Από μέρους της Δ/νσης και από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου έχουν γίνει οι ενέργειες για κάλυψη των αναγκών καθαρισμού αιθουσών, για την μεταφορά των μαθητών από την Περιφέρεια και για την εξασφάλιση των εμβολιασμών και την σταδιακή ολοκλήρωση των δελτίων υγείας των παιδιών.

Με τα σημερινά δεδομένα 146 προσφυγάκια από το ΚΥΤ στην πρώην ΒΙΑΛ μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο σύστημα εκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο