Αιμοδοσία στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου

Τρί, 28/01/2020 - 18:21

aimodosia_stin_aen_mihanikon_hioy

Την πρώτη της εθελοντική αιμοδοσία, στους χώρους της σχολής, πραγματοποίησε η ΑΕΝ Μηχανικών Χίου με την προσέλευση των σπουδαστών να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

«Τα παιδιά της Ακαδημίας αποτελούν τους πιο τακτικούς αιμοδότες σε καθημερινή βάση», ανέφερε ο διοικητής της σχολής Γιάννης Μάργαρης, συμπληρώνοντας ότι οι σπουδαστές με την εθελοντική αιμοδοσία μαθαίνουν να δίνουν το σπουδαιότερο δώρο στον συνάνθρωπο.

Στην κοινωνική προσφορά των σπουδαστών αναφέρθηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, Παναγιώτης Γλύκας και Μιχάλης Κώστογλου, αντίστοιχα, που τόνισαν ότι προτιμήθηκε η αιμοδοσία που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στους χώρους του νοσοκομείου να πραγματοποιθεί για πρώτη φορά στην ΑΕΝ.

Την ικανοποίηση τους για την μεγάλη προσέλευση εξέφρασαν η ιατρός Δέσποινα Ανταράκη και η προϊστάμενη της Αιμοδοσίας, Άννα Σωτηρίου, τονίζοντας ότι αυτή την περίοδο οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

«Η εποχική γρίπη έχει αναγκάσει αρκετούς αιμοδότες να μην μπορούν να δώσουν αίμα κυρίως στην Αθήνα με αποτέλεσμα να ζητούν και αλλά νοσοκομεία κάλυψη από την Χίο», ανέφερε η κ. Ανταράκη.

 

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο