Απεργία των εκπαιδευτικών στην ειδική εκπαίδευση

Πέμ, 18/03/2021 - 20:16

apergia_ton_ekpaideytikon_stin_eidiki_ekpaideysi

Πανελλαδική κινητοποίηση στα Ειδικά σχολεία, πραγματοποιεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, με τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για την έλλειψη μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας. Στο νησί μας, στο πλαίσιο της απεργίας των εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε στις 10.30 το πρωί στο Ειδικό σχολείο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Μαρία Μουτρίκα: «Τα Ειδικά Σχολεία όλο αυτό το διάστημα παραμένουν ανοιχτά, με τους εκπαιδευτικούς να στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους. Ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση τους θεωρούν μάλλον «αναλώσιμους» και δεν παίρνει όλο αυτό το διάστημα κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Σχολείο, μίλησε ο διευθυντής του Σταύρος Μονογιούδης, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κινητοποίησης είναι να λειτουργούν τα σχολεία αλλά με όλα τα μέτρα, όπως έλεγχοι με τεστ, εμβολιασμός, έτσι ώστε να είναι ασφαλή τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Τόσο ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου όσο και οι εκπαιδευτικοί επανέλαβαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα καθώς το Ειδικό Σχολείο «φιλοξενείται» για 12 περίπου χρόνια σε ένα κτίριο που όμως δεν διαθέτει τους κατάλληλους χώρους για τις δραστηριότητες των παιδιών.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο