Αυτοκινητοδιαμαρτυρία κόντρα στο... κρύο στο κέντρο της πόλης

Δευ, 15/02/2021 - 20:02

aytokinitodiamartyria_sto_kentro_tis_polis

Παρά τους θυελλώδεις βοριάδες και το τσουχτερό κρύο, κάτοικοι Λαγκάδας, Συκιάδας, Βροντάδου αλλά και της πόλης πραγματοποίησαν μία ακόμη αυτοκινητοδιαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης της Χίου, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021.

Πάνω από 300 αυτοκίνητα συμμετείχαν σε μία ακόμη κινητοποίηση με αφορμή τη διεξαγωγή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης σε ένα βέβαια φρουρούμενο αλλά και άδειο Δημαρχείο, αφού λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού οι συνεδριάσεις διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη.

Το Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει αν θα υποδείξει στο υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου τον χώρο που προτείνει ο Δήμαρχος Χίου για μία μικρή δομή προσωρινής διαμονής των προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να κλείσει και το ΚΥΤ στην π. ΒΙΑΛ.

Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών διμαρτύρονται για την πρόσφατη επιλογή του Θόλους ενώ αντιδρούν και γενικότερα στην πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στο εν λόγω θέμα.

Η αυτοκινητοδιαμαρτυρία δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στο κέντρο, αφού οι συμμετέχοντες έκαναν μεν συνεχώς τον κύκλο του Δημοτικού Κήπου αλλά και οι εποχούμενοι μπορούσαν να έχουν, έστω με λίγο πιο αργό ρυθμό, διέλευση από αυτό.

Πρόσφατα βίντεο