Δικαστική προσφυγή για την καταστροφή του μονοπατιού

Τετ, 27/05/2020 - 19:15

dikastiki_prosfygi_gia_tin_katastrofi_toy_monopatioy

Προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι των μονοπατιών της Χίου”, Γιώργος Χαλάτσης, τονίζοντας ότι η περίοδος χάριτος με τέτοιες αστοχίες έχει τελειώσει.

Χωρίς να κρύψει την αγανάκτησή του για όλα όσα έγιναν στη συγκεκριμένη περιοχή ο Γιώργος Χαλάτσης έδειξε βήμα - βήμα, τις αστοχίες, κατά τον δήμο Χίου, που πραγματοποιηθήκαν στο έργο αποκατάστασης του μονοπατιού υπογραμμίζοντας ότι όλο αυτό μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν η δημοτική αρχή «εκμεταλλευόταν» τα μέλη του συλλόγου που ήταν πρόθυμα να βοηθήσουν.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Δημήτρης Τσούχλης που υπογράμμισε τη δουλειά που είχε προηγηθεί έτσι ώστε να υπάρχει σήμερα μια ολοκληρωμένη μελέτη που δείχνει βήμα-βήμα, κατά τον ίδιο, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνει η αποκατάσταση του μονοπατιού, επιζητώντας να αποδοθούν ευθύνες σε όσους δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Για μια υποδειγματική μελέτη που ανταγωνίστηκε άλλες 100 προτάσεις ανάδειξης μονοπατιών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατάφερε να πάρει τη χρηματοδότηση, έκανε λόγο ο τέως δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε δηλώσεις της δημοτικής αρχής που έκαναν λόγο για «ασάφειες» που υπάρχουν στη μελέτη του έργου.
 
«Αντί να γίνει μια αποκατάσταση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έγινε μια διαδικασία που μας έχει εξοργίσει» επανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας Αξιών» και κάτοικος Θυμιανών, Κυριάκος Φρεζούλης, ζητώντας να γίνει άμεσα αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στο μονοπάτι.
 

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο