Χίος, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

Ειδικό σχολείο στην Ακαδημία Μηχανικών

Πέμ, 08/11/2018 - 20:34

Ένα πολύ σημαντικό βήμα, που έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα ετών, έγινε πριν από 3 ημέρες στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, όπου για πρώτη χρονιά ξεκίνησε η λειτουργία Ειδικού Σχολείου για αποφοίτους ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση 3 κύκλων σπουδών μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα 3ου μηχανικού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή τους είναι έχουν θαλάσσια προϋπηρεσία 24 μηνών, εκ των οποίων οι 12 μήνες με ΚΕΠ (εγχειρίδιο κατευθυνόμενης εκπαίδευσης), όπως είπε στο Ράδιο «Α» η Μαρία Μακκά, Δ/ντρια Εκπαίδευσης στην ΑΕΝ.

Τα 24 «πρωτάκια» του συγκεκριμένου σχολείου, είναι στην πλειοψηφία τους ναυτικοί που έχουν περισσότερη υπηρεσία από τους 24 μήνες που απαιτούνται, άνω των 40 ετών, οι 21 εκ των οποίων εκτός Χίου (ακόμα και από την Κρήτη!), που θα παραμείνουν στο νησί μέχρι τις 9 Ιουνίου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο ταχύρυθμο πρόγραμμα.

Με την αποφοίτησή τους μπορούν να λάβουν το δίπλωμα μηχανικού Γ’ τάξης και από εκεί και πέρα, με την ισχύουσα νομοθεσία, έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι και στο δίπλωμα μηχανικού Β’ τάξης.

«Έχουμε ναυτικό που παρακολουθεί τα μαθήματα ο οποίος έχει 18 χρόνια προϋπηρεσίας», ανέφερε η κα Μακκά, λέγοντας ότι το σχολείο λειτουργεί ως συμπληρωματική «δεξαμενή» της ΑΕΝ Ασπροπύργου, όπου οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν τις αιτήσεις τους.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο