Ελπίδες για επαναφορά του συστήματος μετά την αργία της 11ης

Δευ, 09/11/2020 - 19:03

elpides_gia_epanafora_toy_systimatos_meta_tin_argia_tis_11is

Προβληματική ήταν η πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, χωρίς να αποτελούν εξαίρεση οι μαθητές της Χίου. Μετά τη 2η ώρα το σύστημα της Cisco (Webex), μέσω του οποίου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιούν τα τηλεμαθήματά τους για τρεις εβδομάδες έπεσε με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη να αποδίδει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε τεχνικό ζήτημα της εταιρείας το οποίο επιχειρείται να αποκατασταθεί.

Για "φιάσκο" του υπουργείου Παιδείας μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου, Σταύρος Σταυρινούδης και καταφέρθηκε της υπουργού η οποία παρακάμπτει συστηματικά τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, που επέμειναν στην δια ζώσης εκπαίδευση στις τάξεις με τη λειτουργία μικρότερων τμημάτων, έως 15 ατόμων, για να διεξάγεται με ασφάλεια - λόγω covid 19- το μάθημα.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, προσδοκά ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα -είτε με διαφορετικές ώρες διδασκαλίας είτε με αναβάθμιση του server- ώστε από την Πέμπτη, που τουλάχιστον για την περίπτωση της Χίου, λόγω της αργίας της 11ης, θα επανέλθουν οι μαθητές στις ηλεκτρονικές τάξεις, να μπορούν να κάνουν και μάθημα.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο