Ευρεία επιχείρηση έρευνας - διάσωσης μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα ν/α της Χίου

Τρί, 26/10/2021 - 14:25

eyreia_epiheirisi_ereynas_-_diasosis_metanaston_apo_to_limeniko_soma_na_tis_hioy

Τέσσερις σοροί, τρεις ανήλικων παιδιών και μια γυναίκας, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή όπου το πρωί βυθίστηκε λέμβος με 27 Αφρικανούς μετανάστες. Σύμφωνα με το Λιμενικό 22 άτομα έχουν διασωθεί (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), συνεπώς ένα ακόμη εκτιμάται ότι αγνοείται.

Στο λιμάνι της Χίου μεταφέρθηκαν το μεσημέρι 21 άτομα από τους διασωθέντες και 3 σοροί (δύο κοριτσιών και μιας γυναίκας)!

Οι αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν στις 6.10 το πρωί, όταν οι επιβαίνοντες τηλεφώνησαν στο 112 και είπαν ότι βυθίζονται. Έγιναν σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να βρεθεί το ακριβές στίγμα της λέμβου.

Πρώτο στο σημείο πήγε νατοϊκό - γερμανικό πολεμικό πλοίο και στη συνέχεια τα σκάφη του Λιμενικού. Κατά πληροφορίες, η φουσκωτή βάρκα ήταν χωρητικότητας 10 ατόμων και σε αυτή είχαν ανεβεί 27 με αποτέλεσμα να ξεκολλήσει εντελώς ο πάτος της και να βρεθούν όλοι στη θάλασσα. Κανείς εκ των μεταναστών δεν φορούσε σωσίβιο.

Στην επιχείρηση, η οποία συνεχίζεται, συμμετέχουν δύο πλωτά του λιμενικού, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο