Φτου & Βγαίνω στην οδό Ντελακρουά

Σάβ, 20/11/2021 - 20:26

ftoy_vgaino_stin_odo_ntelakroya

Ο Ευγένιος Ντελακρουά ήταν μεγάλος Γάλλος ρομαντικός ζωγράφος του 19ου αιώνα, που εμπνεύστηκε από ιστορικά γεγονότα όπως η Ελληνική και η Γαλλική Επανάσταση. Γνωστός σε μας από τον περίφημο πίνακα του «Η Σφαγή της Χίου» που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου και συνέβαλε τα μέγιστα στην προβολή της Ελληνικής Επανάστασης, στον τότε γνωστό κόσμο.

Το νησί μας είναι λογικό να τον τιμήσει με μια οδό, που μπορεί να μην είναι κεντρική και ανάλογη του βάρους του ονόματος του ζωγράφου, είναι όμως… δαιδαλώδης και ας πούμε ως τέτοια ομοιάζει με… πινελιά, καθ’ ότι ο οδός Ντελακρουά είναι όχι μία, αλλά έξι στην ουσία στενά, με το ίδιο όνομα στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Η Ντελακρουά στην ουσία ξεκινάει ως κάθετος της οδού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, σε μια γωνιακή στροφή ενός τριώροφου σπιτιού, με μια χαρακτηριστική Βουκαμβίλια στην μία γωνία και μια πικροδάφνη στην άλλη, φυτά που άνετα συναγωνίζονται έναν Φύκο απέναντι, που προφανώς ξεκίνησε από μια… γλάστρα για να εξελιχθεί σε… θηρίο.

Η οδός έχει νεόκτιστα σπίτια με γκαράζ, που και με αυτά δεν αποφεύγει τον συναγωνισμό μπετόν και αυτοκινήτων, ακόμα και στα μικρά της στενά, που όπως προείπαμε έχουν το ίδιο όνομα.

Πρόσφατα βίντεο