Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Χωρίς νέο κέντρο δεν κλείνει η ΒΙΑΛ

Δευ, 16/12/2019 - 21:51
Σήμερα Δευτέρα 16/12/19 στην τηλεόραση της Αλήθειας και στην εκπομπή «Η επικαιρότητα με άλλο μάτι» (20.00 & 00.00) μπορείτε να παρακολουθήσετε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκειούς, Βασίλη Βίγκα και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Β. Αιγαίου της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννη Αραμπατζή.
 
Ο καθένας παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπως τη βιώνει -είτε σαν κάτοικος είτε σαν αστυνομικός- και εξηγεί γιατί το νέο Κέντρο στο Αίπος, που θα είναι στην ουσία και κατά το μεγαλύτερο μέρος του ελεγχόμενο και όχι κλειστό, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση και λύση του υπαρκτού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νησιά.

 

Και οι δύο θεωρούν ότι χωρίς αυτό δεν θα κλείσει ποτέ η π. ΒΙΑΛ, ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στις ροές σε συνδυασμό πάντα με τη νέα νομοθεσία για το άσυλο που συντομεύει τα χρονοβόρα διαδικαστικά στάδια. Επίσης συμφωνούν ότι όλα θα κριθούν στο πόσο γρήγορα, συντονισμένα και αποτελεσματικά θα κινηθούν οι όλες διαδικασίες από την κυβέρνηση, που έχει και την ευθύνη για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα.
 

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο