Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Η αγορά στην... κατάψυξη

Τετ, 08/04/2020 - 18:45
Πάσχα πατροπαράδοτο χωρίς αμνό στο τραπέζι δε νοείται αλλά όπως και πολλά άλλα, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, κι αυτό δεν αποτελεί πια δεδομένο.
 
Η μέχρι τώρα ως τάση της αγοράς αποτυπώνει χαμηλή ζήτηση στη βάση της παραγωγής, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χίου, Γιάννη Γεωργούλη, να σημειώνει ότι η ζήτηση σε επίπεδο χονδρεμπορίου έχει πέσει κατά 60% κι αυτό έχει οδηγήσει και στη μείωση της τιμής.
 
Συγκρατημένη βλέπει την κίνηση και ο κρεοπώλης Γιώργος Πουλάκης που προβλέπει πάντως ότι η τιμή θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.
 
Μειωμένη η κίνηση και στα αρτοποιεία που δουλεύουν ως επί το πλείστον με διανομή κατ’ οίκον ακόμη και στο καθημερινό καρβέλι ψωμί που μπαίνει στο τραπέζι.
 
Ο Τάσος Συρρής επισημαίνει ότι η πτώση κίνησης αγγίζει ακόμη και το 60%!
 
Άλλη μία κατηγορία επαγγελματιών που πλήττεται είναι των επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ, που όπως δηλώνει στην κάμερα ο Χρήστος Πάδης ένεκα του ότι δεν κυκλοφορεί κανείς χωρίς λόγο αλλά και λόγω του περιορισμού να μπορούν να μεταφέρουν μόνο ένα άτομο κάθε φορά έχουν σχεδόν μηδενική κίνηση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλοί ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.
 
Από την πλευρά του ο Γιάννης Αποστολής, έμπορος ειδών χαρτικών και απορρυπαντικών που του επιτρέπεται να έχει ανοικτή την επιχείρησή του δηλώνει ότι η πτώση κίνησης αγγίζει το 80% ενώ ούτε οι πρόσφυγες - μετανάστες, που πριν λίγο διάστημα ήταν οι μόνοι που κυκλοφορούσαν στην αγορά, βγαίνουν συχνά έξω πλέον να ψωνίσουν.
 
Τα δε εποχιακά είδη, όπως τα πασχαλινά για παράδειγμα, μάλλον όλοι οι έμποροι θα τα κρατήσουν για του χρόνου.

 

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο