Η Χίος τίμησε τους Ολυμπιονίκες της Φουντούλη & Γκιουβέτση

Σάβ, 21/08/2021 - 21:35

i_hios_timise_toys_olympionikes_tis_foyntoyli_gkioyvetsi

Με χειροκροτήματα, ενθουσιασμό αλλά και συγκίνηση εκατοντάδες χιώτες υποδέχτηκαν την Παρασκευή τους Ολυμπιονίκες Γιάννη Φουντούλη και Κώστα Γκιουβέτση που κατέκτησαν με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης των Ανδρών το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σε μια όμορφη και άκρως συμβολική τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Χίου οι χιώτες πολίστες δέχτηκαν ευχές, αναμνηστικά δώρα και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα και την αγάπη των συμπολιτών τους.

Οι αθλητές μπήκαν στην κεντρική πλατεία Νικολάου Πλαστήρα συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, που πρώτα είχε γκρεμίσει συμβολικά τα… τείχη για να τους υποδεχτεί, υπενθυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελληνική ρίζα των Ολυμπιακών Αγώνων και τον τρόπο υποδοχής τους στην Αρχαία Ελλάδα. «Αποτελείτε ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας και τα ονόματά σας θα μείνουν γραμμένα με χρυσά γράμματα στην αθλητική ιστορία της Χίου», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου, που δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει το ξεκίνημά τους στον Ναυτικό Όμιλο Χίου, προσθέτοντας ότι θα στηρίξει, όπως άλλωστε έχει ήδη κάνει, το ναυταθλητικό σωματείο του νησιού μας.

«Είστε χρυσοί Ολυμπιονίκες στην καρδιά μας», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης που παρέστη στην εκδήλωση, ενώ ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χίου τόνισε πόσο περήφανο έκαναν οι δύο αθλητές το νησί μας αλλά και το σωματείο από το οποίο ξεκίνησαν το οποίο παρά τις αντιξοότητες συνεχίζει να παράγει αθλητές που διακρίνονται σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο. Αναμνηστικά στους Ολυμπιονίκες έδωσαν ο Δήμαρχος Χίου, ο Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελής Μπουγδάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Δημήτρης Κουρσουμπάς ενώ την εκδήλωση καλλιτεχνικά πλαισίωσαν η Φιλαρμονική Δήμου Χίου, ο Φάρος Βαρβασίου και οι “Θεατροποιοί”.

Οι δύο σεμνοί ολυμπιονίκες εξέφρασαν τη συγκίνησή τους για την τιμή που τους έγινε.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο