Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό

Κυρ, 23/12/2018 - 17:23

vyzantinoi_ekklisiastikoi_umnoi_hristoygennon

Με επίκαιρους Εκκλησιαστικούς Ύμνους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 2018, στον Ιερό Μητρολιτικό Ναό Χίου η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση-Συναυλία από τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου ''Ρωμανός ο Μελωδός'', τη Χορωδία Σπουδαστών Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου και τη Χορωδία από το ''Διονυσίειο'' Μουσικό Σχολείο Χίου, σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

                Στην εκδήλωση, που παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, οι δύο Βουλευτές του νησιού μας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και πολιτικών αρχών αλλά και πολύς κόσμος, με την ευκαιρία της Χριστουγεννιάτικης συνάντησης των Χορωδιών, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση και πλακέτα ''μετά Ευαρεσκίας'' του Σύλλόγου Ιεροψαλτών Χίου ''Ρωμανός ο Μελωδός'', στον Πρωτοπρεσβύτερον κ.Γεώργιο Πουλιά και Ιερέα της Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου, για την προσφορά του στην καλλιέργεια και τη διατήρηση της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και για τις καλές και πάντα φιλότιμες υπηρεσίες του στην Εκκλησία.

Ο Πατέρας Γεώργιος Πουλιάς, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου ''Ρωμανός ο Μελλωδός'', Ιεροψάλτης Κωνσταντίνος Γαννιάρης, έχει υπηρετήσει το Ψαλτήρι πολλά Χρόνια, διδάσκει στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Χίου και είναι Υπεύθυνος της Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, κάλεσε τον Πατέρα Γεώργιο Πουλιά μαζί με την Πρεσβυτέρα του και του παρέδωσε την Τιμητική Πλακέτα, λέγοντας ότι ο Παπά-Γιώργης είναι πάντα Ιεροπρεπής, πράος και προπαντός ταπεινός ''και δεν φορά το Σταυρό του (που είναι για τις Ιερές Ακολουθίες και Δοξολογίες και όχι για επίδειξη) ούτε και σήμερα που τον καλέσαμε για την Τιμητική του Διάκριση''.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο