Στους δρόμους βγήκαν για μια ακόμη φορά οι χιώτες ναυτικοί, με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΠΝΟ που ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 18/4/18, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής τους, καθώς τα μνημόνια και οι νομοθετικές ρυθμίσεις οδηγούν ένα μεγάλο αριθμό από τους συνταξιούχους ναυτικούς στην εξαθλίωση.
«Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουμε χάσει το 60% της σύνταξής μας», ανέφερε στη γενική συνέλευση των ναυτικών ο Πρόεδρος της παγχιακής ένωσης συνταξιούχων ΝΑΤ, Μιχάλης Ατσίπαπας, συμπληρώνοντας ότι «οι ναυτικοί και οι αγρότες αν θέλουν μπορούν να ρίξουν κυβέρνηση».
Η συμμετοχή στη γενική συνέλευση, που μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας, ήταν μεγάλη για τα συνήθη δεδομένα, αλλά μικρή σε σχέση με τον αριθμό των χιωτών ναυτικών, εν ενεργεία και συνταξιούχων.