Η παρέλαση της 11ης Νοεμβρίου 2018. Τιμώντας τα 106 χρόνια απελευθέρωσης

Κυρ, 11/11/2018 - 15:51

mathitiki_kai_stratiotiki_parelasi_gia_ta_106_hronia_eleytherias

Μια σημαία... έκλεψε την παράσταση στη σημερινή παρέλαση, σκορπώντας ρίγη και δάκρυα συγκίνησης στους συμμετέχοντες, αφού δεν ήταν παρά η πρώτη υψωθείσα σημαία στην απελευθέρωση του νησιού μας πριν από 106 χρόνια, στο φρουραρχείο του νησιού μας, την 11η Νοεμβρίου 1912.

Της παρελάσεως προηγήθηκε δοξολογία στον "Ιερό Μητροπολιτικό Nαό" προεξαρχόντων των Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσόστομου, Χίου κ. Μάρκου, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεου και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΕΝ, Διονύσης Τεμπονέρας, ενώ στον χώρο των επισήμων παρακολούθησε τα παρελαύνοντα τμήματα ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος.

Τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησε ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Παγαγιώτης Κιμουρτζής, ενώ για πρώτη φορά πήραν μέρος τμήματα από τους φιλοξενούμενους της "Στέγης" Νεοχωρίου, της "Κιβωτού", των μαθητών της "Στέγης της Μαρίας" Καρδαμύλων και ποδηλατών του 4ου Γυμνασίου.

Στην εξέδρα των επισήμων, εκτός της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, βρέθηκαν επίσης οι δύο τοπικοί Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και οι Δήμαρχοι Χίου, Μανώλης Βουρνούς και Ψαρών Κώστας Βρατσάνος.

Ολόκληρη η παρέλαση θα προβληθεί στις 6:00, στην "Αλήθεια ΤV".

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο