Η πιο όμορφη μέρα για την Δέσποινα Βουχούρη. Αγκαλιάστηκε με τον δωρητή της Σάκη Βαλαβάνη

Κυρ, 19/05/2024 - 07:17

i_despoina_voyhoyri_gnorizei_ton_anthropo_poy_tin_esose

Από τις 5 Μαρτίου 2021 η συμπατριώτισσα μας Δέσποινα Βουχούρη ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά παλεύοντας με τον καρκίνο του αίματος. Ο αγώνας μεγάλος στο ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ και μετά στο ΜΕΤΑΞΑ. Δίπλα της το παιδί της ο Γιώργης Ξυλάς, οι γιατροί της, οι φίλοι της, ακοίμητος φρουρός και προσευχητής ο πατ. Χριστοφόρος Γουρλής, και μαζί της βέβαια η επιστήμη με το μεγαλύτερο επίτευγμα της, την δυνατότητα να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών, μια σωτήρια θεραπεία, που προϋποθέτει μια… λεπτομέρεια, να βρεθεί συμβατός δότης, πιθανότητα τόσο μα τόσο μικρή.

Και ενώ πάλευε η Δέσποινα πιάνοντας τον τζόκερ… ανάποδα, ξαφνικά ενημερώθηκε ότι βρέθηκε συμβατός δότης, με το νούμερο 198. Από τότε η Δέσποινα συνεχίζει μεν τον Γολγοθά αλλά ΖΕΙ και τώρα έχει ελπίδα πλήρους θεραπείας, πιάνοντας τον πραγματικό… τζόκερ.

Σήμερα λοιπόν, ζεί και μια μεγάλη χαρά, που της χάρισε ο γιός της Γιώργης, που κάλεσε στον κήπο του σπιτιού της φίλους και τον πατ. Χριστοφόρο, που ευλόγησε την σύναξη, να γιορτάσουν τα γενέθλια της. Πίσω του είχε μπαλόνια με την χρονιά της γέννησης του 1984 και κάποια στιγμή έκοψε το… μένοντας το νούμερο 198, το νούμερο του δωρητή δότη, που όχι μόνο δέχτηκε να το αποκαλύψει, τα στοιχεία αυτά είναι απόρρητα, αλλά και να εμφανιστεί στη γιορτή.

Έτσι σε μια συγκινητική ανθρώπινη στιγμή, το απόγευμα του Σαββάτου 18/5/24 βρέθηκαν στην γιορτή της Δέσποινας για πρώτη φορά ασθενής και δωρητής δότης, στην ουσία αυτός που της ΕΣΩΣΕ τη ΖΩΗ.

Είναι ο Προπονητής χάντμπολ της Δράμας Σάκης Βαλαβάνης, που συγκινημένος και αυτός ευχαρίστησε τον Θεό, που έζησε μια τέτοια ΘΕΙΑ στιγμή. «Με αποκαλούν ήρωα είπε, δεν το δέχομαι, ένας απλός άνθρωπος είμαι, που συμμετείχα στην πλέον απλή διαδικασία, χαρίζοντας μια ζωή. Γίνετε και εσείς ΤΩΡΑ δωρητές μυελού των οστών είπε, να νιώσετε όπως εγώ την μεγαλύτερη χαρά, ισάξια με την γέννηση των παιδιών μου».

Αύριο ο δότης Σάκης Βαλαβάνης, με την οικογένειάα του, ο Γιώργης Ξυλάς και η Δέσποινα Βουχούρη, θα επισκεφθούν τα Μεστά για να ανάψουν ένα κερί ευχαριστώντας τους Ταξιάρχες.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο