Ιατρικός Σύλλογος Χίου: Πολύ καλή η εικόνα της Χίου στην εξέλιξη της πανδημίας

Τρί, 15/09/2020 - 19:51

iatrikos_syllogos_hioy_poly_kali_i_eikona_tis_hioy_stin_exelixi_tis_pandimias

Να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, τόνισαν σε συνέντευξή τους σήμερα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, συμπληρώνοντας ότι η τήρηση των απλών κανόνων θα μας ακολουθεί για αρκετό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χίου Γιάννη Μανάρα τα μέλη του συλλόγου είναι στη διάθεση όλων των φορέων της Χίου που ζητούν ενημέρωση για την covid 19 και τις γενικές οδηγίες.

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι σε τοπικό επίπεδο κανείς δεν έχει ζητήσει μέχρι στιγμής τη βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου για τη διαχείριση της πανδημίας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι χειρισμοί δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η λοιμωξιολόγος του Νοσοκομείου Χίου Πένη Ζώρζου αναφέρθηκε στον κορωνοϊό λέγοντας ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ούτε θεραπεία ούτε εμβόλιο τονίζοντας ότι το μόνο που μπορεί να κάνει ο πληθυσμός είναι να εφαρμόζει μέτρα αυτοπροστασίας, όπως μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ. προκειμένου όχι μόνο να μην νοσήσει αλλά και να μην μεταφέρει τον ιό.

Αναφορικά με την εικόνα της Χίου η κα Ζώρζου τόνισε ότι η εικόνα παραμένει καλή με τα κρούσματα να είναι 36, από τα οποία έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν μόλις 5 ασθενείς, με τους 4 να έχουν πάρει εξιτήριο. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο, σύμφωνα με την κα Ζώρζου είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να αποζημιώνεται και στον ιδιωτικό τομέα η εξέταση για κορωνοϊό κάτι που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε θα αποσυμφορήσει το Νοσοκομείο Χίου.

Στην επιστροφή στην κανονικότητα κυρίως των μαθητών εστίασε η ειδική παθολόγος Ευτυχία Μυτιληναίου τονίζοντας ότι τα παιδιά πρέπει να ενταχθούν στο σχολείο με ασφάλεια και υπευθυνότητα, συμπληρώνοντας ότι απευθύνεται έκκληση προς τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Παράλληλα η κ. Μυτιληναίου τόνισε ότι το τρίπτυχο, μάσκα, αποστάσεις και αποφυγή χρήσης αντικειμένων με άλλους, είναι το κομβικό σημείο που θα επιτρέψει την επιστροφή των παιδιών με ασφάλεια στις σχολικές μονάδες. Και τα τρία μέλη του Ιατρικού Συλλόγου στη συνέντευξη τόνισαν ότι η τήρηση των οδηγιών από τους Ιατρούς, θα βοηθήσει όλο τον πληθυσμό, ενώ αναφορικά με τις θεωρίες συνομωσίας που υπάρχουν απάντησαν ότι αν αφορά επιστήμονες θα πρέπει να διώκονται.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο