Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Και... Αμερικανίδα η μαστίχα

Τρί, 11/06/2019 - 06:39

6.98 ευρώ ανά κιλό μαστίχας θα είναι το «πλεόνασμα» που θα μοιραστεί στους μαστιχοπαραγωγούς, αν το Σάββατο στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών υιοθετηθεί η σχετική εισήγηση.

Όπως είπε σήμερα στην «Α» ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Τούμπος σύμφωνα με τα αποτελέσματα της χρήσης του 2018τα κέρδη ανέρχονται στα 1.270.000 ευρώ και θα γίνει και φέτος διανομή του πλεονάσματος στους παραγωγούς.

Ο κ. Τούμπος που μόλις επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη όπου έγινε  επιστημονική εκδήλωση για τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας  το βράδυ της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2019, στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια, δήλωσε ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση των ομογενών . Η εκδήλωση διοργανώθηκε  από τη Χιακή Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον ιστορικό Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο της Νέας Υόρκης, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τα Ηνωμένα Χιακά Σωματεία Αμερικής και Καναδά και την Medittera S. A. και εκτός από τον κο Τούμπο εκεί βρέθηκαν και ο Αναπληρωτής Δ/ντής της Ένωσης, Ηλίας Σμυρνιούδης, καθώς και ο Δ/νων Σύμβουλος της Mediterra Γιάννης Μανδάλας.

«Η αμερικανική αγορά είναι μια αγορά που μας ταιριάζει και ήδη διοχετεύουμε 15 τόνους σκόνης μαστίχας σ’αυτήν συνεργαζόμενοι με πρωτοπόρες εταιρείες της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τούμπος, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για μεγαλύτερο άνοιγμα της ένωσης στις ΗΠΑ με την βοήθεια και των ομογενών μας.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο