Κινητοποιήσεις παντού για το προσφυγικό

Παρ, 10/01/2020 - 20:02

perifereiako_nai_se_kinitopoiiseis_gia_ta_kleista_kentra_sta_nisia

Σε αποφάσεις κατέληξε η σύσκεψη που ξεκίνησε το μεσημέρι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στις κατά τόπους περιφερειακές ενότητες των νησιών σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις για δημιουργία νέων δομών κράτησης προσφύγων – μεταναστών στα νησιά μας.

Η πρόταση που κατατέθηκε από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη είναι να συμφωνήσουν οι φορείς για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου βρίσκονται για να συμμετάσχουν στην σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Παντελής Βρουλής και Νίκος Νύκτας, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ και του Επιμελητηρίου Χίου.

Στην τοποθέτησή του ο κος Κάρμαντζης παρέπεμψε στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει τη Δευτέρα, όπου θα συζητηθεί και το θέμα των κινητοποιήσεων που προτείνει ο περιφερειάρχης, όντας ο ίδιος θετικός στην πραγματοποίησή τους. Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι έκανε στροφή 180 μοιρών στο μεταναστευτικό ενώ ζήτησε να υπάρξει αναφορά και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Θετικός στις κινητοποιήσεις και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο οποίος σημείωσε ότι δυστυχώς στα νησιά αντί να μιλάμε για αναπτυξιακό σχεδιασμό επικεντρωνόμαστε στο προσφυγικό - μεταναστευτικό. Επίσης τόνισε ότι οι Κυβερνώντες δεν υπολογίζουν τις εκφρασμένες θέσεις των τοπικών κοινωνιών και των αυτοδιοικητικών αρχών.

Δυναμική και εφικτή κινητοποίηση με εξασφαλισμένη συμμετοχή ζήτησε από την πλευρά του και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας.

 

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο