Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο για την παραμονή των εργαζόμενων στην καθαριότητα

Δευ, 05/04/2021 - 23:07

kinitopoiisi_sto_nosokomeio_gia_tin_paramoni_ton_ergazomenon_stin_kathariotita

Στην πύλη του Νοσοκομείου Χίου, το πρωί πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση μέλη του ΣΕΣΝΟΧ και άλλων συνδικαλιστικών φορέων της Χίου, που διαμαρτύρονται για την απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει τη διαδικασία ανάθεσης σε εργολάβο του έργου της καθαριότητας του "Σκυλιτσείου", με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα που είναι με σύμβαση, να μείνουν το επόμενο διάστημα χωρίς δουλειά.

Όπως επεσήμαναν στο σχετικό ρεπορτάζ, συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, πάγιο αίτημά τους είναι οι σχέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους και σημείωσαν ότι η εξέλιξη αυτή προμηνύει πρόθεση παράδοσης και άλλων τομέων του νοσοκομείου σε ιδιώτες. «Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την επανασύσταση των οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχύτος.

Στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα και στο ΣΕΣΝΟΧ και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς, όπως η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο και το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων με τους εκπροσώπους τους να δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι η διοίκηση να αλλάξει την απόφαση της.

Την πόρτα της ανεργίας, αισθάνονται ότι βλέπουν 23 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Χίου, που πραγματοποίησαν 24 ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Διοίκησης να παραχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτη. «Είμαστε δυο και τρία χρόνια σε αυτές τις θέσεις. Έχουμε δουλέψει σκληρά όλη την περίοδο της πανδημίας και τώρα θέλουν να μας απολύσουν και να δώσουν την καθαριότητα σε ιδιώτη εργολάβο. Γιατί;», ανέφεραν μεταξύ άλλων σε δηλώσεις τους.

Πρόσφατα βίντεο