Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Λωβοκομείο SOS

Τρί, 07/08/2018 - 21:49

Συνεχίζοντας την προσπάθεια,  προς πάσα κατεύθυνση, για τη διάσωση και αναστήλωση  του ιστορικού μνημείου  του Λωβοκομείου Χίου, που χαρακτηρίζει τον τόπο μας αιώνες τώρα, στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα της νόσου του Χάνσεν, ο Σύλλογος Κοφινά καλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 12 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργεία στον Ι.Ν. Αγίου Λαζάρου, θα ακολουθήσει δέηση στη μνήμη απάντων των τροφίμων και εργαζομένων του Ασύλου, ενώ στο καλλιτεχνικό κομμάτι θα παρουσιάζονται εκθέσεις βιβλίου, έργων ζωγραφικής του τμήματος ενηλίκων του συλλόγου και φωτογραφίας του Ηλία Βορριά με θέμα το Λωβοκομείο. Παράλληλα θα λειτουργεί εργαστήρι καλλιτεχνικών κατασκευών πηλού με τη Βιργινία Σίμου και θα γίνονται συνεχείς ξεναγήσεις στο χώρο από μέλη του συλλόγου.

Στις 8 μ.μ. θα παρουσιαστεί Σκέτς με τίτλο «Οι 3 νάνοι του Λωβοκομείο και η Χιόνα της Υπακοής» από τα παιδιά του τμήματος θεατρικής έκφρασης του συλλόγου, στις 8.30 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Η Μαρία του 11» , που γυρίστηκε στο χώρο του Λωβοκομείου, και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κλείσει με παραδοσιακή Μουσική Βραδιά με την Λαμπρινή Κάμπουρα στο Κανονάκι και τον Δημήτρη Κοντό στο Λαούτο.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο