Νέα αφαλάτωση μετά τον Μάϊο στο Κοντάρι

Τρί, 09/10/2018 - 18:51

mehri_ton_maio_toy_2019_i_monada_afalatosis_sto_kontari

Το πρακτικό του διαγωνισμού για τη νέα μεγάλη μονάδα αφαλάτωσης (2.000 κυβικών μέτρων την ημέρα) που θα εγκατασταθεί στην περιοχή, πλησίον του εργοστασίου της ΔΕΗ, στο Κοντάρι, θα κληθεί να εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΝΧ, στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου συνεδρίασή του, που θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο.

Όπως είπε στην «Α» ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Παντελής Νεαμονίτης, ανάδοχος του έργου θα είναι η εταιρεία Watera και μάλιστα με βάση το ποσοστό έκπτωσης που έχει δοθεί εκτιμάται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι τον Μάιο του 2019 με τη διάθεση ποσού κατά 1 δις ευρώ λιγότερο από το προϋπολογιζόμενο των 3,3 εκ. ευρώ.

Ο κ. Νεαμονίτης αναφορικά με το κόστος παραγωγής νερού από τις μονάδες αφαλάτωσης, υποστήριξε ότι η νέα μονάδα θα έχει δυνατήτα μείωσής τους στα 0,45 ευρώ/ κυβικό μέτρο, ενώ σήμερα το κόστος στις μονάδες του Θόλους ανέρχεται στα 0,65 ευρώ/ κ.μ. και για το νερό των φραγμάτων στα 0,35 - 0,40 ευρώ/κ.μ. Φθηνότερο όλων παραμένει το νερό των γεωτρήσεων που φτάνει στα 0,15 ευρώ/ κ.μ.

Αναφερομένος στην παρούσα κατάσταση σχετικά με την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης, τόνισε ότι λόγω της μείωσης της ζήτησης δουλεύουν πλέον αντί των 5 οι 3 μονάδες αφαλάτωσης, σταμάτησε η άντληση υδάτων από ιδιωτικές γεωτρήσεις και στην πόλη - εκτός από την Ευαγγελίστρια - η υδροδότηση είναι καθημερινή. Όσο για τα φράγματα... έχουν πιάσει πάτο.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο