Ο Κορωνοϊός ήρθε για να μείνει γι'αυτό το Ε.Σ.Υ. χρειάζεται θωράκιση

Τρί, 28/04/2020 - 22:22

o_koronoios_irthe_gia_na_meinei_giayto_to_e.s.y._hreiazetai_thorakisi

Πανελλαδική κινητοποίηση είχαμε σήμερα από την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, με σκοπό να προβάλλουν τα αιτήματά τους. Μεταξύ άλλων διεκδικούν ενίσχυση του κλάδου με μόνιμες προσλήψεις, μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς, έναρξη μαζικών δωρεάν τεστ στον πληθυσμό και επίταξη -χωρίς αποζημίωση- κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο πλευρό των γιατρών και οι νοσηλευτές με τον Δημήτρη Κουτσουράκη από το ΣΕΣΝΟΧ να τονίζει ότι οι υγειονομικοί έβαλαν πλάτη αλλά χρειάζονται και τα μέσα για να μπορούν αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν την όποια επιδημία και βέβαια το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό, πόσω μάλλον στα νησιά που πλήττονται και από το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ με την ευκαιρία της σημερινή κινητοποίησης αναφέρθηκε και στο πολύπαθο θέμα επισκευής της παθολογικής κλινικής του «Σκυλίτσειου», τονίζοντας ότι η εν λόγω κλινική, ειδικά στις μέρες του κορωνοϊού, έπρεπε να έχει τελειώσει… χθες.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο