Πικρές αλήθειες για το τουριστικό προϊόν της Χίου

Δευ, 17/12/2018 - 20:31

elahistes_kratiseis_se_xenodoheia_gia_tin_protohronia

Πικρές αλήθειες λέει ο Ronald Arthurs Aγγλος υπήκοος, που δραστηριοποιείται τουριστικά στην Τουρκία και στην Χίο και έχει ενοικιάσει και λειτουργεί την Βίλα Rosa στον Κάμπο, στη διάρκεια του ρεπορτάζ μας για την μειωμένη τουριστική κίνηση από την Τουρκία τις ημέρες των γιορτών.

Απορώ γιατί… απορείτε μας λέει με τα άπταιστα ελληνικά του ο Ronald. Οι τούρκοι είναι τόσο στριμωγμένοι οικονομικά, που αποκλείεται να δαπανήσει μια τετραμελής οικογένεια 500 ευρώ, δηλαδή τέσσερις μισθούς για να ρθεί στη Χίο.

Να που… απορήσαμε πως προκύπτει το νούμερο αυτό.

Μα, επιμένει ο Ronald Arthurs, μια βίζα σήμερα κοστίζει 65 ευρώ, συν το γραφείο που στην κάνει 20 ευρώ, γιατί αλλιώς θα συμπληρώνεις χαρτιά 1 μήνα, συν 30 ευρώ ο μεσίτης για να μην περιμένεις άλλον 1 μήνα στην ουρά, βίζα πρακτικά σημαίνει 115 ευρώ το άτομο.

Βάλτε τα κάτω και υπολογίστε τα. Μαζί με τα εισιτήρια ξεπερνούν τα 500 ευρώ, που με αυτά πάει μια εβδομάδα αυτή η οικογένεια εκδρομή στην Τουρκία.

Αφήστε, που εμένα αμέτρητοι άνθρωποι μου είπαν. Γιατί να δώσω 115 ευρώ για να περιμένω 3 ώρες στην ουρά του τελωνείου Χίου;

Πικρές αλήθειες που περιμέναμε έναν μη έλληνα υπήκοο να μας τις πεί.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο