Προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας

Παρ, 07/06/2019 - 21:10

pano_apo_300_ergazomenoi_stin_kathariotita_to_kalokairi

Αυτό συμβαίνει τούτες τις ημέρες στην υπηρεσία καθαριότητας του του δήμου Χίου όπου γίνεται σταδιακά οι πρόσληψη 100 ατόμων (κυρίως σαρωτών) με το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, ενώ φημολογείται ότι θα παραταθεί για ένα πεντάμηνοτο χρονικό διάστημα άλλων τόσων που ήδη υπηρετούν στα πλαίσια του περσινού προγράμματος κοινωφελούς και παράλληλα αναμένονται - ακόμη και σήμερα-  οι οριστικοί πίνακες προσλήψεων στο πλαίσιο της περιβόητης προκήρυξης 3Κ που περιελάμβανε 36 νέους μόνικους υπαλλήλους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χίου (ήδη με την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων υπηρετούν οι 22 και αναμένονται άλλοι 14).

Χαρά του βέβαια του αντιδημαρχου Καθαριότητας, Γιώργου Μπελέγρη, μιας και το αντικείμενο της καθαριότητας είναι ανεξάντλητο και αυξάνεται σημαντικά αυτήν την περίοδο, αν προσθέσουμε και τις απαραίτητες,  και για λόγους πυρασφάλειας, χορτοκοπές.

Ο ίδιος μιλώντας στην «Α» τόνισε ότι ήδη έχει στη διάθεσή του περίπου 250 άτομα και όπως εξελίσσεται η κατάσταση θα υπερβούν μέσα στο καλοκαίρι τους 300, μέρος των οποίων διατίθεται ως εργατικό δυναμικό στους χωρικούς αντιδημάρχους για την κάλυψη αναγκών της περιφέρειας.

"Ο Δήμος μπορεί να είναι εργοδότης αλλά και το πρόγραμμα των προσλήψεων και ο χρόνος της πρόσληψης γίνεται από άλλους, ή τον ΟΑΕΔ για την κοινωφελή ή το ΥΠΕΣ για τους μόνιμους. Έτσι υπάρχουν περίοδο που δεν έχουμε άτομα, ενώ ανάγκες υπάρχουν ή άλλες περίοδο - όπως τώρα, τυχαία πριν τις εκλογές, που έχουμε πολύ κόσμο", ανέφερε ο κ. Μπελέγρης, λέγοντας ότι προς τιμήν του Δημάρχου οι εργαζόμενοι της καθαριότητας είναι όλοι έξω για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο αντικείμενο για το οποίο προσελήφθησαν.

Σε ερώτημα για τη συγκέντρωση απορριμμάτων σε γειτονιές τις τελευταίες ημέρες επισήμανε ότι η αποκομιδή γίνεται σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, ωστόσο καταγράφεται από τα πληρώματα των απορριμματοφόρων σταδιακή αύξηση των παραγόμενων απορριμμάτων, γεγονός που αν συνεχιστεί θα οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αναμόρφωση του προγράμματος με την προσθήκη επιπλέον δρομολογίων.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο