Το πρώτο μωρό από τις Οινούσσες με το πρόγραμμα Hope Genesis

Πέμ, 07/02/2019 - 03:41

to_proto_moro_apo_tis_oinoysses_me_to_programma_hope_genesis

Πάντα ένας τοκετός είναι μία ευλογημένη στιγμή για τους γονείς, την οικογένεια, το ιατρικό προσωπικό που συμμετέχει, ακόμα και για τον τόπο που πλέον μετράει σημαντικές απώλειες στη δημογραφική του ισορροπία. Κι αν η πολιτεία αρκείται στο να συγκεντρώνει τα δημογραφικά στοιχεία, που καταδεικνύουν την τρομακτική υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού, κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν πιο εντατικά μέτρα καταπολέμησης του προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός η Hope Genesis που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, πρότεινε τη συνεργασία και η Πολυκλινική Ελευθώ, πάντα ευαισθητοποιημένη με την υγεία και την ευημερία των συμπολιτών μας, ανταποκρίθηκε.

Στόχος αυτής της συνεργασίας η παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας σε γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα, από την αρχή της κύησης έως τη μέρα του τοκετού τους, όπως μας είπε η Γιούλα Αργυρούδη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Πολυκλινικής ΕΛΕΥΘΩ. Το πρώτο παιδί , γονέων από τις Οινούσσες, γεννήθηκε χθες.

Συγκινημένη από την άφιξη του αγοριού στην οικογένεια, που ήδη έχει άλλα δύο κορίτσια, η μητέρα του νεογνού, Φωτεινή Κάλακα, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το πρόγραμμα Hope Genisis. Όπως είπε ήταν μεγάλη υποστήριξη για εκείνη και ήδη έχει προτείνει τη συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία και σε άλλες κοπέλες που ζουν στις Οινούσσες.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο