Σε καραντίνα 23 τούρκοι υπήκοοι που ήρθαν στη Χίο

Παρ, 07/08/2020 - 19:58

se_karantina_23_toyrkoi_ypikooi_poy_irthan_sti_hio

Από μετανάστες φυλαγόμασταν... Τούρκοι μας προέκυψαν. Χθες στις 6.30 μ.μ. ένα ταχύπλοο σκάφος κατάφερε να ξεφύγει από τον κλοιό του Λιμενικού Σώματος, που έχει μηδενίσει τις παράνομες ροές από τα παράλια της Τουρκίας στη Χίο εδώ και 4,5 μήνες και αποβίβασε στην παραλία του Αφανή Ναύτη στον Βροντάδο 22 άτομα.

Οι παράνομα εισελθόντες στη χώρα μας, δήλωσαν αμέσως Τούρκοι υπήκοοι, εύποροι και οικογενειάρχες, ανάμεσα τους υπάρχουν 10 παιδιά, και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, γιατί κινδυνεύει η ζωή τους από το καθεστώς Ερντογάν. Οι ίδιοι υπέδειξαν έναν Τούρκο και έναν Αφγανό υπήκοο ως διακινητές.

Στο Λιμεναρχείο που οδηγήθηκαν τους επιβλήθηκε ατομικά χρηματικό πρόστιμο 5000 και παραδόθηκαν στην Αστυνομία, που τους μετέφερε στη δομή απομόνωσης της Λευκωνιάς, όπου συνεργείο του ΕΟΔΥ τους πήρε δείγματα για να εξεταστούν για τον νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Παντελή Βρουλή, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα μεταφερθούν, αν είναι αρνητικοί, στην Αθήνα καθώς έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Ο αντιπεριφερειάρχης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, αναφορικά με τη μεταφορά τους με το πλοίο της γραμμής, τονίζοντας ότι στα πλοία υπάρχει μέριμνα, εφόσον το ζητήσει η αστυνομία ή ο καπετάνιος, και θα υπάρχει απομόνωση των ατόμων αυτών σε καμπίνες οι οποίες θα απολυμανθούν μετά. Να σημειώσουμε πάντως ότι ο κ. Βρουλής εκτιμά πως πιθανά να έχουμε συχνά αφίξεις Τούρκων που θα ζητούν πολιτικό άσυλο λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη γείτονα χώρα.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο