Τα καταστήματα μας φυτοζωούν για μήνες

Παρ, 27/05/2022 - 00:06

ta_katastimata_mas_fytozooyn_gia_mines

Για περισσότερους από 3 μήνες τα μαγαζιά στην οδό Φιλ.Πασπάτη είναι αποκομμένα από την αγορά λόγω των εργασιών για το αντιπλημμυρικό της Καλοπλύτη και την… ατυχία τους να βρίσκονται σε μια περιοχή που έχει αρχαιολογικά ευρήματα. Στο σημείο ανακαλύφθηκε ένα ξεχωριστής ομορφιάς ψηφιδωτό που όμως έγινε η αιτία ο δρόμος να μην ανοίγει και οι καταστηματάρχες να… γελούν όταν τους ρωτάς για τον τζίρο τους.

Ένας από αυτούς ο Θεοδόσης Λουρετζάκης, περιγράφει την καθημερινότητα τους όλη αυτή την περίοδο, που περιλαμβάνει άνοιγμα και κλείσιμο του καταστήματος, μεταφέροντας θύμο αλλά και πίκρα για τους πελάτες που δεν πλησιάζουν, την αρχαιολογική υπηρεσία που τους αντιμετωπίζει, όπως χαρακτηριστικά λέει, ως παράσιτα, και την αγωνία του για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων από ένα άδειο ταμείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί καθώς λόγω συνταξιοδότησης 2μελων δεν έχει συνεδριάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων προκειμένου να αποφασίσει την αποκόλληση και μεταφορά του ψηφιδωτού. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα ενώ πηγές αναφέρουν ότι πιθανά το Σαββατοκύριακο θα δοθεί στην κυκλοφορία για πεζούς η Φιλ.Πασπάτη χωρίς όμως να γίνεται διέλευση οχημάτων καθώς το επίμαχο τμήμα στο ύψος του Παζαριού θα παραμείνει κλειστό.

Πρόσφατα βίντεο