Θα πούμε το νερό,νεράκι;

Τρί, 12/06/2018 - 21:06

tha_poyn_to_nero._neraki_vrontados_kai_poli

Χωρίς νερό, κινδυνεύουν να μείνουν καλοκαιριάτικα τόσο η πόλη της Χίου, όσο και ο Βροντάδος,  καθώς βλάβη σε 3 από τις 6 αφαλατώσεις, σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό αποθεμάτων νερού στα φράγματα  χτύπησαν «συναγερμό» στην ΔΕΥΑΧ με τον πρόεδρο της εταιρείας, Παντελή Νεαμονίτη, να ζητά από τους πολίτες να περιορίσουν την χρήση νερού.

«Παίρνουμε νερό από ιδιώτες και το πληρώνουμε μαύρη αγορά», ανέφερε ο κ Νεαμονίτης, συμπληρώνοντας ότι το νερό στο Δελφίνι έχει γίνει…. θάλασσα»

«Θα αναγκαστούμε να κηρύξουμε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ  κάνοντας έκκληση στους πολίτες να μην πλένουν αυτοκίνητα και αυλές και να μην σπαταλούν το νερό για πότισμα κήπων, δέντρων κλπ.

Όσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στις μονάδες αφαλάτωσης, εκτιμά ότι σε ένα 10ημερο θα έχει γίνει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η συνετή διαχείρηση του νερού.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για διακοπή της υδροδότησης στον Βροντάδου (όπου δίνεται νερό όλο το 24ωρο τα τελευταία χρόνια και πολλές κατοικίες δεν έχουν δεξαμενές), εκτός κι αν προκύψουν νέα δεδομένα. 

Τέλος αναφέρθηκε και στην παράμετρο του κόστους των βλαβών στις μονάδες αφαλάτωσης, που θα κυμαίνεται στα 30.000 ευρώ για τη μία περίπτωση (αντικατάσταση φίλτρου) και στα 6.000 ευρώ στην άλλη (επισκευή μοτέρ).

Πρόσφατα βίντεο