Το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην προκυμαία στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου

Τρί, 19/05/2020 - 20:37

to_thema_ton_trapezokathismaton_stin_prokymaia_sti_synedriasi_toy_limenikoy_tameioy

Μετά τις ανακοινώσεις για άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στις 25 Μαΐου, σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κατεπειγόντως με μοναδικό θέμα τη συζήτηση επί εγγράφου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χίου σχετικά με την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης χώρου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Χίου, και λήψη απόφασης για τις παραχωρήσεις του δικαιώματος χρήσης χώρου στις Χερσαίες Ζώνες του Νομού».

Αποφασίστηκε λοιπόν κατά πλειοψηφία να παραμείνει ως έχει η διέλευση οχημάτων στην Προκυμαία.

Τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής αλλά κυρίως οι εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, διατύπωσαν επιφυλάξεις σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε στο σώμα ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης Κώστας Βεζέρης, επιφυλάξεις που αφορούσαν τόσο τον τρόπο εφαρμογής όσο και τις πιθανές νομικές ευθύνες σε περίπτωσης ατυχημάτων.

Η αρχή έγινε από τον διοικητή της Τροχαίας Παντελή Καλανδρόπουλο που ζήτησε να κατατεθεί εγγράφως η πρόταση των καταστηματαρχών, έτσι ώστε η Υπηρεσία να μπορεί να τη μελετήσει, να την αξιολογήσει και να έχει τεκμηριωμένη άποψη.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η Λιμενάρχης Χίου Ειρήνη Αργύρη που τόνισε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία τέτοια συζήτηση αν προηγουμένως δεν διαπιστωθεί η νομιμότητα και το πλαίσιο κλεισίματος της προκυμαίας. Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Βουράκης που εκτός τις δυσκολίας διέλευσης, που πιθανά αντιμετωπίσουν τα οχήματα σε περίπτωση πυρκαγιάς μέσα στην πόλη, τόνισε ότι οι καταστηματάρχες πρέπει να ζητήσουν από τους πελάτες τους να μην παρκάρουν στις παράλληλες με την προκυμαία οδούς έτσι ώστε να μπορούν τα οχήματα τη Υπηρεσίας να τις διασχίσουν.

Τις αντιρρήσεις τους σχετικά με το κλείσιμο της Προκυμαίας κατέθεσαν οι μεταφορείς της Χίου με τον πρόεδρό τους Βασίλη Βαβάκα να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είναι αδύνατον να μεταφερθούν τόσες νταλίκες από τις 6 το απόγευμα στο λιμάνι, προκειμένου να κλείνει η προκυμαία στις 7, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο λιμάνι των Μεστών λέγοντας ότι από τη στιγμή που οι νταλίκες πληρώνουν το ίδιο εισιτήριο και επιβαρύνονται και με το κόστος μεταφοράς από και προς τον λιμένα Μεστών δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιούν.

Ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Αλέξης Γεωργούλης, που καταψήφισε το θέμα, ζήτησε να έρθει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής, Κυριάκο Ζωάνο, να τονίζει ότι η απόφαση ανήκει στη λιμενική επιτροπή. Παράλληλα ο Κυριάκος Ζωάνος ζήτησε από τον Κώστα Βεζέρη να κατατεθεί εγγράφως η πρόταση του συλλόγου καταστηματαρχών έτσι ώστε να εξεταστούν όλες οι παράμετροι, ενώ μέχρι τότε η προκυμαία θα παραμείνει ανοικτή για τα οχήματα.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο